Kezdőlap » Internet » Internetes vásárlás – Mit és miért?

Internetes vásárlás – Mit és miért?

Mit vásárolunk?

Elsősorban olyan termékeket, amikhez nem szükséges személyes találkozás a vásárlás előtt. Könyv a legnépszerűbb, koncertjegyek és szállásfoglalás is előkelő helyen szerepel. Ami nem jellemző az az élelmiszerek beszerzése, aminek talán a fő oka, hogy még nem igazán van olyan webáruház, ami helyettesíthetné a nagybevásárlást, arról nem is beszélve, hogy vannak termékek, melyeket jobb alaposan szemügyre venni.

Miért vásárolunk ott?

A gyorsaság, a kényelem, az egyszerűség és a kedvező ár lehet csábító tényező, ugyanakkor az is előfordul, hogy egy termék csak így tudnak beszerezni; például a lakóhelyük környékén nincs ilyen volt, ami a számukra szükséges árucikket eladásra kínálná. Sokszor alacsonyabb áron juthatunk hozzá a termékekhez, mint az üzletekben. Ami mondható, hogy szinte elvárás is, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy az esetek többségében még a kiszállítást is nekünk kell állni.

Miért nem vásárolunk?

Az interneten történő vásárláskor elvész a nézelődés vásárlásra való ösztönző hatása . Megszűnik a közösségi élmény, hiszen itt egymagunkban a szobánk magányából kell költenünk, nincsenek barátnők, akik újabb és újabb boltokba ráncigálnak be.
Leggyakoribb „contra” érv még, hogy nem akarják az emberek megadni a számlaszámukat és félnek, hogy nem azt kapják, amit szerettek volna.

Honnan rendelhetünk?

Számtalan kisebb-nagyobb webáruház kínálja portékáit és ott vannak még a különböző aukciós portálok, és apróhirdetéses oldalak, sőt manapság már a közösségi oldalak is szolgálhatnak egy vásárlás közegeként.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük