Kezdőlap » Betegségek » Influenza

Influenza

Az influenza, egy fertőző betegség, ami általában, ősszel, télen és tavasszal támad. De a fő járvány általában január- februárra tehető. Sokszor felmerül a kérdés megbetegedés esetén, influenza vagy nátha. A nátha, nem igazán jár lázzal, és végtagfájdalommal. De biztosan nem lehet tudni, ahány ember annyiféle tünet lehetséges.

Míg a nátha szövődménymentesen zajlik, és rövidebb ideig tartó betegség, addig az influenza, súlyos szövődményeket okozója lehet. Ezért nagyon fontos, az influenzát ki kell feküdni! Amíg a lázas állapot tart mindenképpen! De 1 -2 plusz nap csak hasznára válik a betegnek. De sajnos ebben a rohanó világban, amikor féltik a munkahelyüket is az emberek, nem érnek rá, és nem mernek ” betegek lenni”. Pedig, ezzel egészségüket veszélyeztetik, és hosszabbá teszik ezáltal a gyógyulási időt is. A betegség mivel vírusos eredetű, így antibiotikum adása amíg szövődmény gyanúja nem áll fenn, nem javasolt. A betegség korai szakaszában, ágyban fekvés, nagyon sok folyadék, meleg citromos tea és sok c vitamin fogyasztása ajánlott. Mellette az orr dugulása esetén orrspray használata is javallt a lerakodott orr váladék oldása miatt!
Tünetei: láz, hidegrázás, végtagfájdalom, torokfájás elesettség, száraz köhögés.

Az influenza vírus évente más és más. Az időseknek, gyermekeknek, krónikus betegeknek évente ingyen oltó anyagot adnak, persze ha kéri a beteg. Mint minden oltásnak ennek is vannak mellékhatásai. Tehát gondoljuk meg, beadatjuk e vagy sem. Persze a szívbetegnek, és súlyosabb betegeknek ez javasolt!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kékesvörös pókok – póknévuszok

Pókok a bőrön – furcsa jelenség. Bár a pók alakú hajszálértágulatok, a póknévuszok ártalmatlanok, azért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük