Kezdőlap » Nyaralás » Ibiza

Ibiza

Hatalmas sziklák, végtelen tenger, ragyogó napsütés márciustól novemberig.A Baleári-szigetcsoport a Földközi-tenger nyugati medencéjében, a spanyol partok közelében található.Ibiza a harmadik legnagyobb és talán legérdekesebb szigete.
Színvonalas diszkók, dzsesszbárok és jobbnál jobb éttermek gondoskodnak a hangulatról.A sziget persze nem csak a fiataloké.Körbeutazva változatos táj fogadja az érdeklődőt : a mandulafenyők, illatos kertek, kaktuszok mindenkit elvarázsolnak.
Ibiza két részből áll : a hét bástyával oltalmazott felsővárosból, valamint a forgalmas alsóvárosból.
A felső város legmagasabb pontján áll a vár, de érdemes megtekinteni a városházát továbbá a néprajzi múzeumot, a San Salvador-templomot, a város melletti szélmalomdombot és a föníciai-pun időkből származó sírmezőt.
A pezsgő kikötői negyedben számos étterem, üzlet és kávézó csábítja a turistákat.Főszezonban kevés esély van a nyugalomra, hiszen itt este tízkor kezdődik az élet.A várostól nem messze, egy nagy öbölben található a nemzetközi strand.A vendég minden vágya teljesülhet, a szórakozástól a sportolásig, az extravagáns butikokban való vásárlásig.
Aki a hangoskodó fiataloktól távol szeretne kerülni, az Ibiza városától 30 km-re fekvő Portinatxban szálljon meg.A több csendes öböl, a smaragdzöld, kristálytiszta tenger és a majdnem érintetlen természet garantált.Romantikus hajókirándulásnak is résztvevője lehet, megcsodálhatja a naplementét, fölkereshet kisebb falvakat, például a parthoz közeli San Miguelt, aminek templomától szép felvételeket készíthet a partról.
Ibizán érdemes megkóstolni a helyi ételspecialitásokat, természetesen az édes nedűvel , a sangríával együtt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Hammametben: Sol Azur

Ez a csodálatos, “4 csillagos” szálloda a repülőtértől körülbelül 100 kilométerre helyezkedik el. A központ …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük