Kezdőlap » Növények » Hóvirág

Hóvirág

A hóvirágot a tavasz hírnökének is szokták nevezni. Nagyon sok fajtája van, az összes fehér színű. Magyarországon a kikeleti hóvirág az elterjedt, de akadnak otthon a kertekben nevelt hóvirágok is. Latinul azt az elnevezést kapta, hogy Galanthus, ami magyarul azt jelenti, tejvirágú. Kora tavasszal hajt, évelő, hagymás növény. A hagymáin sötétzöld színű általában (2-3 db) levél ékeskedik. A szár végén azonban csak egyetlen egy virág nő, ami legtöbbször tavasz elején nő ki, de ha olyan nagyon jó az idő, akkor akár tél végén is már előbújhat. A belső levelei a virágnak ami háromból szokott állni azok zöldes színűek, ezek a lepellevelek, A külső levelei ami szintén három, azok hosszabbak, és ezek harangszerűen befedik a kisebb leveleiket.

Ahol jó a vízelvezetés, és süt a nap, olyan helyeket kedvel. Ha ültetni szeretnénk a hóvirágot, akkor legalább 20 centiméter mélyre kell hogy ültessük, és körülbelül 7 hagymát tegyünk egy gödörbe. Ennél többet nem nagyon szabad egy helyre ültetni, mert akkor előfordulhat, hogy a virág nem fog virágozni. Tehetjük őket szépen, sorjában.

Ezután be kell takarni földdel, csak arra viszont figyeljünk oda, hogy ne nyomkodjuk a talajba, és végezetül ne felejtsük meglocsolni őket. Azt viszont alaposan nézzük meg, hogy nincsen-e a közelében olyan növény, ami akadályozná a gyökerei, és ez által a növény szaporodását. Amennyiben már úgy látjuk, hogy a virág nem szaporodik tovább, nyugodtan ültessük át őket egy másik helyre,csak ügyeljünk arra, hogy szereti a napos, vízelvezető talajt. A hagymákat ősszel is szaporíthatjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Érdekes növények a kúszónövények

A kúszónövények olyan növények, melyeknek a szerkezete lehetővé teszi, hogy másszon mindenfelé. Leginkább tartókra, kerítésekre. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük