Kezdőlap » Nyaralás » Hová utazzunk? Az Isteni Amalfi-part

Hová utazzunk? Az Isteni Amalfi-part

Az „Isteni tengerpart” ahogy az őshonos lakosság nevezi, fenséges festővászonra kívánkozó táj, minden, amiről álmodozunk egy nyaralás alkalmával.

40km hosszan nyúlik el az Amalfi – partszakasz, vadregényes, ugyanakkor kedves tájakon. Gazdagon termő citromligetek és mediterránkertek ölelésében képeskönyvbe illő kisvárosok bújnak meg: Amalfi, Positano, vagy Scala.
Kanyargós útjai keresztülvágnak a hegyen, miközben a csodás tájon haladunk, elénk tárul a tenger kék és zöld színben játszó színei mindent áthatnak, narancs és citromligetek ragyogó színes kavalkádja vonzza szemünket magára. Nem csoda, hogy a világörökség részévé választották.

Az elmúlt évszázadokban talán egyetlen Európai kultúrának sem volt akkora vonzereje, mint a mediterrán Itáliának. Geothe itáliai utazásai óta, számtalan leírás, festmény és útibeszámoló adhatott szárnyat a képzeletünknek. Az utazok egykor az Alpokon keltek át, hogy tanulmányozzák az antik világ kincseit, később kötők és festők felfedezték a táj szépségét.

Amalfi lakósainak száma 8000, területe mindössze 3 négyzetkilométer. A meredek terepen egyszerűen nincs több hely. Az Amalfi-tengerparton rengeteg a lépcső, próbára teszi a helybelieket, az idelátogatók pedig alábecsülik a nehéz terepet.

Az Amalfi Dóm a dicső múltra emlékezet. Amalfi már 958-ban Itália első tengeri köztársasága volt. Gazdag, független, nyitott. Bizánci majolika-boltívek tanúskodnak a kelettel való szoros kapcsolatról. Elegáns boltívek alatt a Dóm nyújtotta biztonságban alusszák örök álmukat azok a személyek, akik középkorban sokat tettek a városért : arisztokraták és kereskedők. Afrikából származó arannyal, bizánci drágakövekkel, szíriai kelmével kereskedtek, és felvirágoztatták Amalfit.

Csendes estéken, vagy a déli napsugarak elől üljünk be a Trattoriába, együnk egy finom tésztát a tenger gyümölcseivel, vagy egy citromos desszertet, ami nem más, mint egy puding és a digestif-limoncello, helyi citromból.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Zakynthosban: Meridien Hotel

A Meridien Hotel Görögországban, található, Zakhynthos városában. A szálloda közvetlenül a tengerparton helyezkedik el, csodálatos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük