Kezdőlap » Nyaralás » Hová menjünk nyaralni ? Catania

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A város nem túl nagy, lakossága közel 300 ezer fő.
A városnak a vulkán egyszerre hozott jót, és rosszat. Az idők folyamán többször elpusztult a vulkánkitörések miatt, de a vulkáni hamu bőségesen táplálta a talajt, így az termékennyé vált, kiválóan megterem rajta a szőlő.
Ma Catania az egyik fő turisztikai és gazdasági, ipari központja Szicíliának, még egy becenevet is kapott, az „Európai Szilícium-völgy”.

A város kellős közepén egy hatalmas amfiteátrum található, a környező színes mai házak teljesen behálózzák, körbeveszik, egyszerűen leírhatatlan ez a látvány. Gondoljuk csak el, kilépünk a ház kapuján, és rögtön lesétálhatunk az antik római lépcsőkön, olyan, mint egy valóságos időutazás.

A város központi területe a Piazza Duomo- egy barokk stílusban épült építészeti komplexum. A város szimbóluma egy elefántot ábrázoló szökőkút. A fehér keret márványból készült, az elefántszobor pedig vulkáni kőzetből. Maga az elefánt a Szent Agatha Katedrális felé tekint. Az elefánt hátán egy gránit obeliszk található, egyiptomi stílusban díszített feliratokat láthatunk rajta.
A Szent Agatha székesegyház egy ókori római fürdő romjaira épült, barokk stílusban, egy kis normann stílussal ötvözve. A történelem során a templom többször elpusztult a természeti katasztrófák miatt, de mindig újjáépítették. A katedrálisban találjuk a Szent Agatha kápolnát díszes faragásokkal, és Szent Agatha életének epizódjaival.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Hurghadában: Pyramisa Blue Lagoon

Ez a csodálatos “5 csillagos” szálloda a repülőtértől körülbelül 5 kilométerre található. A központ mintegy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük