Kezdőlap » Látnivalók » Hova látogassunk el, ha Jászberényben járunk?

Hova látogassunk el, ha Jászberényben járunk?

Mielőtt bárhova is elutaznánk kicsi országunkban fontos, hogy nézzünk utána a terület és a település történetének. Ez azért is fontos dolog, mert ha már az ember valahol eltölt egy kis időt, akkor illik tájékozódnak annak tulajdonságairól, hogy jobban megismerjük a minket körülvevő világot, a történelmünket, a múltot és a jelent. A másik fontos érv, hogyha előre utána olvasunk, akkor már mint ismerős helyet köszönthetjük megérkezéskor, úgy érezzük, hogy ismerjük a helyet, tudjuk, hogy mivel kapcsolatban érdemes érdeklődni, mit lesz majd érdemes megnézni.

Szerencsére a XXI. században elegendő csak a laptopunk, telefonunk vagy más eszközünk segítségével az internetre felmenni, beütni a keresőszavakat és elénk is tárulnak a település látnivalói.

Jászberénybe látogatva az ember először kicsit elveszettnek érezheti magát, hisz ez egy kisebb, családias város, ne keressünk plázákat vagy züllőt buli kerületet. Ebben a városban a kulturális látnivalók száma magasabb. Jászberényben megismerhetjük a történelmünk egy kis darabját.

A helyek, amelyeket mindenféleképpen keressünk fel: Jász Múzeum, Jászberényi Állat- és Növénykert, Hamza Múzeum és Jász Galéria, Magyarok Nagyasszonya katolikus templom, Ferencesek temploma, Jézus Mennybemenetele Római Katolikus templom. Ezeknél a látnivalóknál vagy nincs belépő, vagy egész tűrhető áron szedik azt.

Ha nagyobb kulturális túrát tervezünk, akkor érdemes az internet segítségével megtervezni az utat, mert több templom, szobor, híres épület is megtekintésre érdemes. Ha valamilyen programot is szeretnénk, akkor érdemes felkeresni a Tourinform Iroda Jászberényt, illetve a Déryné Rendezvényházat.

Akárhogyan is döntünk, Jászberény mindenféleképpen megfelelő kikapcsolódási hely, nyugodt kisváros, amely minden oda betérőt szeretettel fogad.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Látnivalók Athént elhagyva? Szunion fok és Poszeidon temploma.

Athén környékén is rengeteg látnivaló van, bár ez igaz egész görög honra. Képtelenség olyan helyet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük