Kezdőlap » Divat és szépség » Hosszú haj, ovális arc: milyen frizurát válasszunk?

Hosszú haj, ovális arc: milyen frizurát válasszunk?

Minden arctípus számára létezik ideális frizura, ami az előnyös vonásokat emeli ki. Az ovális arc esetén ez meglehetősen egyszerű: ehhez a formához szinte minden hosszú hajból készült frizura jól áll.

Az ovális arc kimondottan harmonikusan hat az ideális arányok miatt. Aki ilyen arctípussal rendelkezik, örülhet: a frizura kiválasztásával szinte semmiképpen sem lőhet mellé.

Ovális arc: ezek a frizurák különösen előnyösek
Érdemes odafigyelni a megfelelő választásra akkor is, ha mindenféle hajviselet jól áll: a természetesen szép arcformát kár lenne elrejteni. A homlokot beborító frufru, vagy az oldalválaszték miatt az arc egy részét elfedő haj nem a legszerencsésebb választás. Az ovális arcot kitűnően kiemeli az egy hosszra vágott, frufru nélküli, esetleg enyhén hullámos hajviselet. A teljesen sima, hosszú haj is remekül áll azoknak, akik ovális arctípussal rendelkeznek. Fontos, hogy a hosszú hajat rendszeresen vágassuk fodrásszal, és megfelelően ápoljuk: így a hajkoronánk erős, és egészséges kinézete megmarad. A lépcsőzetes vágás is kiváló választás ehhez az arcformához.

A hosszú haj formázása
A fejtetőre készített konty, vagy lófarok például kitűnően kihangsúlyozza a szép arcformát, és a hosszú hajat praktikusan összefogja. A haj stílusával azonban nyugodtan kísérletezhetünk: ami az egyéb arctípusokhoz előnytelen lenne, az ovális arcformához kedv szerint kipróbálható. Szimmetrikus, vagy asszimetrikus, rendezett, vagy vadabb hajviselet – a megvalósításnak csak a fantázia szabhat határt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük