Kezdőlap » Divat és szépség » Hosszabb frizurák, amelyek a kerek arcformához illenek

Hosszabb frizurák, amelyek a kerek arcformához illenek

A megfelelő hajformázás minden arctípusnál segít előtérbe hozni a kedvező tulajdonságokat, és elrejteni az arcforma esetleges hátrányait. A kerek arcot az ideális frizura kiválasztásával vékonyabbnak láttathatjuk, kiemelhetjük az előnyös vonásait. A hosszabb hajviseletek nagy része illik a kerek arcformához: csak kevés olyan variáció van, ami előnytelenül mutat ehhez a típushoz.

Frizurák hosszú hajból, fodrász segítségével: erre érdemes odafigyelnünk
A hosszú haj, akár hullámos, akár egyenes, a legtöbb nőhöz, aki kerek arcformával rendelkezik, kitűnően illik, mivel optikailag megnyújtja az arcot. Ha úgy döntünk, fodrásszal vágatunk le a hajunkból, kerüljük a drasztikusabb változtatásokat: a hosszból lehetőleg minél kevesebbet vágassunk. A hajhosszúság variálása azonban megengedett: például az enyhén lépcsőzetes frizura. Arra azonban figyeljünk, hogy a legrövidebb hajtincs is az áll vonala alá érjen. A lépcsőzetes frufru is megfelelő választás ehhez az arcformához. Az egyenes frufru előnytelen a kerek arctípushoz: válasszuk inkább a ferde, vagy a tépett változatokat.

Hosszú haj, és kerek arc: tippek a formázáshoz
A hosszú hajból egyszerűen készíthetünk feltűzött, copfba között, tupírozott frizurákat, kontyokat. Hajunk feltűzése, tupírozása során arra figyeljünk, hogy a frizura elsősorban a fejtetőn legyen hangsúlyosabb: ez rendkívül előnyös azok számára, akik kerek arctípussal rendelkeznek. Az oldalsó volumenű frizurák azonban nem illenek a kerekebb archoz. Az oldalválaszték, és az oldalra szárított frufru ezzel szemben mindenféle kombinációban megfelelő választást jelent.

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük