Kezdőlap » Házépítés » Hol vásároljunk telket családi ház építéséhez?

Hol vásároljunk telket családi ház építéséhez?

Akkor, amikor eldöntjük hogy építkezni szeretnénk, természetesen az első lépés az, hogy vásárolunk egy építési telket, ahol egyáltalán nekiláthatunk és elkezdhetjük majd a családi házunk felépítésének a munkálatait. Azonban sok szempontot kell figyelembe venni a telek kiválasztásánál is, hiszen nem mindegy, hol építkezünk, mert ott lesz majd a házunk is.

Mindenképp vegyünk figyelembe olyan szempontokat, amelyek befolyásolják a választásunkat. Ilyen például hogy milyen messze van az építési telkünk az általunk mindennap látogatott helyektől. Például, milyen messze van tőle a munkahelyünk, vagy akár az iskola és óvoda- mindenképp olyan szempontokat vegyünk figyelembe, amik számunkra fontosak. Természetesen nem feltétel, hogy állandó munkahelyünk legyen, és az sem, hogy ahhoz igazodjunk, ezért nem is ez a fő szempont, viszont mindenképp érdemes figyelembe venni. Azonban hogyha például olyan szakmánk van, ami miatt vagyunk helyhez kötve, akkor ez mégiscsak egy fő szempont lesz. Figyelembe kell venni akkor is, hogyha például minden nap a városba járunk, akár munka, akár más miatt, akkor csak úgy költözzünk például vidékre, hogyha figyelembe vettük az utazás szempontjait is. Hiszen például nem mindegy, hogy minden nap ingáznunk kell igencsak hosszú úton a munkahely és az otthonunk között vidékre, vagy elég hogyha a város külső részére kell hazamennünk. Hogyha van már gyermekünk, akkor érdemes azt is figyelembe venni, hogy számára van e az adott településen, illetve környéken óvoda vagy iskola, és hogy nem kell e esetleg sokat utazni majd onnan. Természetesen azonban ez nem mindig olyan fontos kérdés, hiszen adott esetben egyértelmű a helyzet, de nem feltétlenül kell mérlegelni egy ilyen helyzetben, és magunknak kell eldönteni, hogyha választanunk kell, ezt is vegyük figyelembe.

Természetesen az sem mindegy, hogy önmagában milyen környéken található az építési telek, ahová álmaink otthonát építjük majd fel. Erről akár egész egyszerűen azt is mondhatnánk, hogy egyáltalán nem mindegy, hiszen az építészeti tervezőnek ezt is figyelembe kell majd vennie. Ilyen szempontból is fontos, hogy milyen környéken és milyen környezetben található az építési telek, ahová a családi házat tervezzük. Tehát, a telek kiválasztásánál ne mindig csak az árat vegyük figyelembe, hiszen lehet hogy nagyon jó, szuper energiafelhasználású, és zöld lesz a családi házunk, azonban az is lehet, hogy később nagyon meg fogjuk bánni azt, hogy pont erre a vidékre építkeztünk. Vagyis ne vegyünk meg egy telket csak azért mert olcsó. Habár az igaz, hogy egy jó építész bárhova fel tudja építeni álmaink otthonát, azonban sok szempontot vegyünk figyelembe. Mindenek előtt azt, hogy szívesen laknánk e azon a környéken, megvan e minden lehetőség, panoráma, és még sorolhatnánk. Úgy tudjuk igazán eldönteni, hogy jó e az adott telek vagy sem, hogy elképzeljük hogy ott lakunk. Amennyiben szívesen tennénk, akkor jó választás, de hogyha már az elején negatívan állunk hozzá, semmiképp ne döntsünk az adott telek mellett.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük