Kezdőlap » Hobbi » Hol vásároljam meg a csincsillámat?

Hol vásároljam meg a csincsillámat?

Amikor eldöntjük, hogy szeretnénk egy csincsillát vásárolni, akkor már csak a következő lépések vannak hátra: a szükséges felszerelés, és persze magának a kisállatnak a beszerzése. Előbbit, tehát a felszerelést és tartozékokat bármely kisállat kereskedésből, vagy állati áruházból be lehet szerezni, azonban a kiscsincsilla beszerzésénél már érdemesebb átgondolunk néhány szempontot.
Első lehetőség, ami mindenkinek eszébe jut, hogy kisállat kereskedésbe megy, és onnan szerzi be az állatot. Ez persze a legegyszerűbb módszer, azonban az állatkereskedésekkel az a probléma, hogy kis helyen vannak tartva az állatok, és nem tudunk meg róluk semmit, így azt sem, hogy mennyire egészségesek, vagy épp kezesek. Továbbá nem tudjuk pontosan mennyi idősek, honnan származnak, milyen eledelt kapnak, és persze az is előfordulhat hogy félretájékoztatnak bennünket az állat nemét illetően.
A második lehetőség már egy fokkal jobb, ez pedig a tenyésztőtől való vásárlás, mely egy fokkal biztonságosabb, mint az előző. A tenyésztő meg tudja mondani a csincsilla származását, vérvonalát, milyen idős, milyen nemű, és legalább biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő csincsilla eledelt kap az állat. Viszont itt sem lehet tudni az állat természetéről semmi biztosat, mivel azzal a tenyésztők általában nem foglalkoznak, hogy kezes legyen a csincsilla.
Végül pedig, beszerezhetjük hobby tartótól is a kicsit, ez a legbiztonságosabb, és legjobb mód ugyanis, hogy egy kisállathoz jussunk. Ő nemcsak hogy mindent tud a csiniről, de jól is tartja, így biztosan adhatunk a szavára, és olyan természetű állatkát választhatunk, amilyet szeretnénk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük