Kezdőlap » Látnivalók » Hol van Iglesia de San José?

Hol van Iglesia de San José?

A Puerto Ricót meghódító spanyolok a XVI. században építették a San José nevét viselő templomot, amely a legrégebbi, mindmáig fennmaradt, spanyol épületek egyike ebben a térségben és egyúttal a második legrégibb templom az egész amerikai kontinensen. Építésze szabad kezet kapott, így a gótikus katedrálisok és az itáliai reneszánsz építészet számos elemét átvéve ötvözte azokat a spanyol koloniális stílus formajegyeivel. Az építkezést 1523-ban kezdték el azon a telken, amelyet Juan Ponce de León, a sziget első kormányzója erre a célra adományozott az egyháznak.

Az először ideköltöző dominikánus szerzetesek Aquinói Szent Tamásról nevezték el a templomot és monostorukat. Juan Ponce de León egy fából készült feszületet adományozott a barátoknak, amely napjainkban is az eredeti helyén látható. A templom Pazar szépségű oltára a XV. században, Spanyolországban készült, Cádizból szállították ide. 1532-ben gótikus szentéllyel bővítették az épületet, és itt helyezték örök nyugalomra Juan Ponce de Leónt. 1865-ben megérkeztek a jezsuiták Puerto Ricóba, és a dominikánus renddel együtt az Aquinói Szent Tamás-templomot is átvették – utóbbit San José tiszteletére keresztelték át.

A XX. század elején Juan Ponce de León porhüvelyét átszállították a közeli San Juan-székesegyházba, ahol újra eltemették. Az eredti San Juan-templom régebbi volt, mint az Iglesia de San José, de 1584 táján egy hurrikán romba döntötte. A napjainkban látható San Juan templom az eredetinek a XIX. századi újjáépítése.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük