Kezdőlap » Látnivalók » Hol található az Állami Misszió?

Hol található az Állami Misszió?

Az Álamo templom San Antonio szívében található: fehér, masszív, erődszerű épület, amelynek ódon, vastag falai szenvedésekkel teli történelem tanúi. Története iróniája, hogy eredetileg misszióként alapították, hogy keresztény hitre térítsék a helyi őslakosokat, és a békét hirdessék – de az idők során katonai erőddé, majd egy véres csata helyszínévé vált.

A missziót 1718 táján alapították, jelenlegi helyét 1724-ben választották ki. A kezdeti virágzás után hanyatlásnak indult, majd 1793-ban bezárták, a földet pedig visszaadták a helybélieknek. 1803-ban egy spanyol lovassági egység vette át az épületeket, amelyeket szülővárosukról, Álamo de Parrasról és annak nyárfaerdejéről nevezték el. A következő évtizedekben a régi misszió épületegyüttesét mexikói katonai egységek foglalták el, és 1836-ban az álamói csata helyszíneként döntő szerepet játszott a texasi forradalomban. 1835 decemberében öt nap harc után a texasiak kiűzték a mexikói katonákat, és elfoglalták Álamót.

1836 februárjában azonban mintegy hatezer mexikói rohamozta meg Álamót, rajtaütve William B. Travis ezresesen és százhetvenhárom emberén. A texasi csata tizenhárom napig tartott. Ez idő alatt harminckét önkéntes csatlakozott hozzájuk, de végül vereséget szenvedtek, és mindannyiukat lemészárolták, így halt hősi halált a híres pionír, David Crockett is. A csata után a régi missziós templom állapota hanyatlásnak indult, és a tulajdonviszonyokról is vita kezdődött. 1905-ben Texas állam vásárolta meg. Mindmáig ez a szervezet a fenntartója a texasi történelem e fontos emlékhelyének.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Versailles-i palota

A Versailles-i palota a XVII. század folyamán a francia királyság központja, egyben fővárosa lett. Magát …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük