Kezdőlap » Látnivalók » Hol található a Kennedy űrközpont?

Hol található a Kennedy űrközpont?

A Kennedy Space Center történelmi hely, amely a jelenlegi NASA (National Aeronautics and Space Administration; az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala) programjai és a Space Shuttle (űrrepülőgép) révén a jövő kapuja, míg a múltja a modern kori történelem nagy jelentőségű pillanataival büszkélkedhet: ilyen volt az Apollo 11 fellövése és Neil Armstrong holdra lépése.

A NASA 1962-ben több mint 518 négyzetkilométernyi földterületet szerzett Merritt Islanden az akkortájt bejelentett Hold programok céljaira. Az előző évben John F. Kennedy elnök ígéretet tett arra, hogy 1970-re feljuttatják az első embert a holdra, és ezt a célt egy évvel korábban sikerült is elérni. A mai űrközpont területét eredetileg Launch Operation Centernek („kilövőközpontnak”) nevezték, de nevét a Kennedy ellen 1963-ban elkövetett merénylet után az elnök tiszteletére megváltoztatták.

Ekkor kezdték kiépíteni az új kilövőkomplexumot, a Launch Complex 39-et, amely a NASA jelenlegi központja. Jelenleg ez az egyetlen használatban levő kilövő központ: az összes többi kilövési művelet helyszínéül a Cape Canaveral Air Force Station (CCAFS) légierő-állomás szolgál. Innen, a Launch Complex 39-ről indítják útjára az űrrepülőgépeket, amelyek közül öt már megépült, és még három megépítését tervezik.

A létesítmény egy részét bejárhatjuk a látogatóközpontból indított idegenvezetéses séták során. Az űr határainak tágítására törekvő Egyesült Államok számára Floridának ez a csücske kétségkívül a legfontosabb térségek egyike.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük