Kezdőlap » Hotel » Hol is található Lyon, és hogy juthatunk el oda?

Hol is található Lyon, és hogy juthatunk el oda?

Párizs után Lyonban élnek a legtöbben Franciaországban, hiszen ez a város a Rhône megye székhelye. Lyon a Saône, és a Rhône folyók találkozásánál fekszik. Hogy jobban betájoljuk a várost, Párizstól 460, Marseilletől 315, Genftől pedig csupán 150 kilométerre található. Lyon városa rendkívül jelentős iparközpont nemcsak Franciaországban, hanem az egész Európai Unió területét tekintve is.

Lyonba többféle módon juthatunk el, például repülővel is egyszerűen, hiszen a városnak két repülőtere is van. Hogyha repülővel utaznánk a városba, választhatjuk a Lyon-Saint Exupéry repteret, ami a várostól 25 kilométerre helyezkedik el, vagy a Lyon-Bron-t, ahová a világ minden tájáról érkeznek repülőgépek, hiszen nemzetközi utasforgalmat is lebonyolít. A városban ezen kívül több vasúti pályaudvar is található, hiszen Lyon egy igazi vasúti csomópont. Lyonba Párizsból is rendkívül egyszerűen eljuthatunk, hiszen a francia fővárossal összeköti egy nagysebességű vonal is. Egyébként a vasút által minden nagyobb francia várossal összeköttetésben áll Lyon, valamint külön kiépített útvonal köti össze Genffel. Ugyancsak így van ez az autópályával is, szinte bárhonnan elindulva megközelíthetjük a várost kényelmesen, autópályán keresztül.
A városon belül a tömegközlekedés rendkívül jól szervezett, így a Transport en Commun Lyonnais helyi járataival egyszerűen eljuthatunk a városon belül is egyik pontról a másikba. Buszok, trolibuszok, minibuszok, és iskolabuszok is közlekednek a nagyvárosban minden nap, hogy elszállítsák az embereket a munkahelyükre, vagy az iskolákba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük