Kezdőlap » Látnivalók » Hol élt Hemingway?

Hol élt Hemingway?

Ernest Hemingway (1899-1961) újságíró és író Az öreg halász és a tenger című kisregényéért 1953-ban Pulitzer-díjat, majd 1954-ben irodalmi Nobel-díjat kapott. Legalább annyira ismerték feltűnősködő életmódjáról, mint írásairól. Háborús hősnek és a macsó férfitípus megtestesítőjének tartották. Köztudottan italozott, négy felesége volt, imádta a horgászást, az ökölvívást, a vadászatot, a bikaviadalt és mindent, ami Hispániával kapcsolatos. Korai halála ugyanolyan drámai, mint egész élete: hatvanegy éves korában fegyverrel végzett magával.

Az író sokat utazott, az 1920-as években Párizsban élt, később az Egyesült Államok, Kuba és Spanyolország között ingázott. 1928-ban második feleségével, a divatra szakosodott újságírónővel, Pauline Pfeifferrel a floridai Key Westbe költözött. Hemingway apósa vásárolta meg a házat, amely napjainkban az Államok egyik nemzeti emlékhelye. Hemingway kisebb-nagyobb megszakításokkal 1961-ig élt itt. Sok híres művét itt írta, az udvaron felállított ringben bokszolt, és Pilar nevű csónakjával halászott Florida Keys térségében.

A ház 1851-ben épült spanyol koloniális stílusban. Az 1938-ban épített úszómedence Pfeiffer ajándéka volt férjének, és az első volt egész Key Westben, amely magánházhoz épült. A házban megannyi Hemingway-emléktárgy található – például az írógépe, valamint fényképek és állatbőrök. a látogatók találkozhatnak továbbá hatvan-egynéhány macskával is, amelyek Hemingway saját kedvenc kandúrjának a leszármazottai és a ház elválaszthatatlan kellékei.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük