Kezdőlap » Étel » Hogyan vonjunk be egy süteményt marcipánnal?

Hogyan vonjunk be egy süteményt marcipánnal?

Napjainkban nagyon népszerűek az olyan szépen formált, szinte bármit megjelenítő sütemények, melyek be vannak vonva valamivel. A sütemény bevonására két lehetőségünk van, választhatjuk a fondantos bevonási módszert, vagy a marcipánmasszás bevonást. Most az utóbbit nézzük meg, mivel azt bármely boltban beszerezhetjük, és nem kell magunknak megcsinálni. Így nemcsak bármilyen mintázatú süteményt elkészíthetünk, de olyan színű, és olyan alakú dekorációt kreálhatunk, aminek köszönhetően teljesen egyedivé válik a sütemény.
Ahhoz, hogy saját készítésű dekorált sütikét csináljunk, szükségünk lesz egy alapra, mely lehet piskóta, gyümölcskenyér, bármi, ami az ízlésünknek megfelel. Az adott tésztát kenjük be sárgabaracklekvárral, hiszen erre bármilyen marcipánborítás jól rátapad. Ezt követően vegyük elő a marcipánbevonó masszát, és kicsit a kezünkkel gyúrjuk át, hogy puha, nyújtható legyen. Hogyha ezzel készen vagyunk, porcukros felületen nyújtsuk ki a kellő méretűre, és óvatosan simítsuk rá az alap süteményünkre. A felesleget vágjuk le a sütemény többi részéről, majd találjuk ki, hogyan szeretnénk díszíteni az alapot.
Remek ötlet, hogyha az alap bevonattól egy eltérő színű marcipánból készítünk díszítést. A dekorációnak választott marcipánt is nyújtsuk ki porcukor segítségével, és vágjunk belőle olyan mintát, vagy csíkokat, melyet majd ráteszünk a süteményre. A díszítőelemek egyik felét meleg vízzel kenegessük be egy kicsit, mert ettől majd könnyen rátapad az előző réteg marcipánra. Készítsünk annyi mintát, és réteget, amennyit csak szeretnénk, és amennyit fantáziánk enged!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen uzsonna süteményt készíthetünk?

Uzsonna süteményeknek nevezzük azokat a süteményeket, amit reggelire, napközben illetve uzsonnára fogyasztunk. Így szól a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük