Kezdőlap » Családi élet » Hogyan viselkednek az ikrek?

Hogyan viselkednek az ikrek?

A szülők között kevés embernek adatik meg, hogy a gyermekvárásnál nem egy gyermeket várnak , hanem egyből kettőt. Ami nagy boldogság, illetve fejtörés is a leendő szülők számára. Nem kétséges hogy egy gyermekre is nagyon oda kell figyelni de kettőnél már dupla annyi figyelmet kell a gyermekre szentelni.
A babák növekedése az anyaméhben is már egy kezdetleges viselkedés is fellelhető, amikor is ultrahangnál észrevehető, hogy a pici babák egymás kezét fogják esetleg simogatják egymást. Ez a születésük után sem változik.

Az ikerpárok esetében a testvéri kapocs a legszorosabb kötelék. A születés az első olyan pont a babák életében amikor is legelőször elszakadnak egymástól, még ha ez az idő nagyon rövid is. A babákat születésükkor nagy sokk érhet, mégpedig először is mikor külön szakadnak egymástól és rájönnek hogy teljesen idegen az a világ az a környezet ahova éppen bele is csöppentek, és rájönnek hogy a testvérük már nincs mellettük akivel a 9 hónapnyi idő alatt együtt voltak a meleg biztonságos kis otthonukban.

Gyakori az a példa a gyerekeknél , hogy sajátos babanyelvet alakítanak ki , amivel ketten a külvilág számára érthetetlen nyelven kommunikálnak. Ennek viszont az a hátul ütője , hogy a gyerekek később kezdenek el beszélni, mert addig is kizárják a külvilágot. Viselkedésükben fellelhető, hogy az ikreknél megosztódnak a képességek. A Kutatásokban úgy gondolják, hogy már az anyaméhben felosszák hogy ki milyen képességekre is tehet szert, míg az egyik baba a jobb féltekéin lévő tevékenységeiben ügyesebb és okosabb addig a másik ikerpár a bal oldali félteke funkcióiban ügyesebb.
Ha bármi sérelem éri az egyik ikerpárt, azt rögtön a másik ikerpár is a segítségére siet illetve megvédelmezi.

Volt részem megfigyelni a családban hogy a fiú iker testvéreim a kis koruktól kezdve nagyon szoros kapcsolatot alakítottak ki ami azt jelenti hogy a középiskolát is úgy alakították választották hogy ne kelljen nagyon távol lenniük egymástól. Minden pillanatban együtt voltak, és megosztottak egymással mindent. Így ha valaki egy ikerpár egyikével akar párkapcsolatot létesíteni el kell fogadnia azt a dolgot, hogy az ikerek minden esetben sokat vannak együtt és mindent megosztanak egymással.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük