Kezdőlap » Karácsony » Hogyan viselkedjünk karácsonykor?

Hogyan viselkedjünk karácsonykor?

Karácsony a szeretet ünnepe, mondják. Sajnos azonban ilyenkor nagyon sokan nem úgy viselkednek, ahogy kellene. Ez igen szomorú, mert ez egy olyan ünnep, amikor nem csak a családtagjainkkal, de barátainkkal is össze kellene jönnünk beszélgetni együtt leni. Mert a szeretet ünnepe nem csak a családról szól, hanem más embertársainkról is. Sokan nem igazán értik meg ezt, nem lágyul meg a szívük, és ugyan úgy viselkednek mint az év többi napján.
Sajnos hallani olyanokról is, amikor éppen a családon belül nem viselkednek úgy az emberek egymással ahogy kellene. Sokan veszekednek, és nem törődnek a másikkal, nem hallgatják meg egymást.

Ez igen szomorú, mert mikor máskor tegye meg az ember, ha nem karácsonykor? Ilyenkor kellene szeretni egymást, elfelejteni a sérelmeket, és nem kiabálni egymással, vagy rossz szemmel nézni a másikra. Ilyenkor össze kellene fogni az egész családnak, a barátoknak, és együtt lenni, mert ilyenkor a karácsony szelleme öleli át az embert. Mert hol máshol boldog az ember a legjobban, ha nem a családtagjai és barátai közt? Így kellene felfogni mindenkinek ezt a pár napot, amikor mindenki békésen van otthon, vagy családtagjai közt, és együtt töltik el az ünnepeket.
Beszélgetnek, nevetnek, történeteket mesélnek, és nem foglalkoznak a problémákkal, mert akkor abban a pillanatban, nem is kell ügyet sem vetni rá. Akkor csak boldognak kell lenni, nyugodtan, és nem foglalkozni dolgokkal, amelyekből csak probléma adódik, és elrontja az ember kedvét. Viselkedjünk rendesen mindenkivel, mert ezen a napon, az egész emberiség egy család.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük