Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan viselkedjünk egy állásinterjún?

Hogyan viselkedjünk egy állásinterjún?

Az állásinterjú kétségtelenül a munkakeresés elengedhetetlen része. Ilyenkor ül le egy egymással a munkavállaló, illetve a munkáltatótól valaki – lehet a közvetlen felettes, vagy akár egy speciálisan ere a célra kirendelt személy -, hogy megbeszéljék a szóban forgó állás részleteit. Ha állásinterjúra kerül a sor, az a munkavállaló számára már önmagában biztató tény. Azt jelenti, hogy a munkáltató érdekesnek találta az önéletrajzát, és lehetőséget szeretne neki adni, hogy egy személyes beszélgetés keretein belül megismerje őt. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy mit és hogyan tegyünk, miket mondjunk, és hogyan válaszoljunk az adott kérdésekre.
Illik nekünk, munkavállalóknak bemutatkozni először, rázzunk kezet a beszélgetőpartnerünkkel.

A beszélgetés közben lehetőleg mindig nézzünk beszélgetőtársunk szemébe, gondosan ügyeljünk arra, hogy soha ne vágjunk a szavába, hiszen ezt könnyen illetlenségnek nézhetik. A feltett kérdésekre igyekezzünk pontos választ adni, és ne beszéljünk túl sokat. A felesleges részleteket könnyen untathatják a munkáltatókat, törekedjünk hát a rövid, tömör, de precíz információkra. Ha a munkáltató egy adott témáról kérdez minket, ne térjünk el tőle, maradjunk a tárgynál a válaszadás során.

Ne legyünk erőszakosak, ha sokszor hangoztatjuk, hogy nagyon szeretnénk megkapni az adott munkát, az könnyen ellenszenves lehet a másik fél számára.
Állásinterjúra igényes, kényelmes ruhában menjünk, ám, ha az esetleges munkahely megköveteli, nem árt, ha öltönyben, vagy éppen blúzban, kosztümben jelenünk meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük