Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan viselkedjünk az állás interjún?

Hogyan viselkedjünk az állás interjún?

Az állásinterjú előtt nagyon sokan idegeskednek, és azon gondolkoznak, hogy mire mit válaszoljanak, illetve leginkább túl stresszelik magukat, és ezt az érzést átadják valamely testbeszéd formájában. Nagyon fontos, hogy leginkább a testbeszédünkre figyeljünk oda, és határozottak legyünk, mert már az első pillanattól fogva megnyerő lehet ez a fajta viselkedési forma az interjúztatónak, mint például egy határozott kézfogás. Érdemes bele gondolni interjúzás előtt abba, hogy mi fel vennénk e az adott pozícióba egy olyan embert aki határozatlan. Nem igazán.
Jó, ha előtérbe helyezzük a beszélgetés során egy-két tulajdonságot, hogy rendelkezünk probléma megoldó készséggel, vagy egyaránt tudunk csapatban dolgozni, vagy gyorsan tanulunk. Továbbá szem előtt tartsuk a helyes testtartásunkat, egyenesen üljünk, mert mondjuk szétterülve ülni nem valami biztató jellegű, tűnhet lustának vagy akár a nem érdekeltséget is kifejezheti. Őszinte mosoly is befolyásolhatja a bszélgetést. Próbáljon minél többet mosolyogni, mert az jelentheti, hogy érdekli az adott beszélgetés témája. Ami akár plusz dolgot is jelenthet, hiszen nem közömbös az adott téma. Ne tegye össze a két kezét, azaz ne tegye karba a kezét, mert elzárkózást vagy nem érdekeltséget is jelenthet.
Már az első pillanattól fontos a szemkontaktus. Mindig nézzen az interjúztatónak a szemébe, mert ez is sok mindent jelenthet pozitív irányban. A természetes és a nyugodt viselkedés már az első benyomásnál sokat számít.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük