Kezdőlap » Betegségek » Hogyan viselkedik egy hisztis férfi, ha beteg?

Hogyan viselkedik egy hisztis férfi, ha beteg?

Egy gyermeknél a lázat sokszor csak akkor vesszük észre, ha megsimogatjuk a homlokát, hiszen ha nem túl magas, ugyanúgy játszik és ugrál, mint máskor. Ha egy felnőtt beteg, teljesen máshogy viselkedik. Hőemelkedésnél már rossz a közérzetünk, ráz a hideg, láznál pedig legszívesebben ki se kelnénk az ágyból. Egy családos nő azonban ezt nem teheti meg, a házimunkát el kell végezni, a gyerkőcökkel tanulni kell, a vacsorának kész kell lennie. Más a helyzet egy férfinál. Főleg, ha fájdalom is társul a lázhoz, az már részünkről teljes körű kiszolgálást igényel.

Szükségünk lesz meleg citromos teára, ami nem lehet túl forró, nehogy leforrázzuk imádott párunk gyengélkedő torkát.
Szedjük össze a házban fellelhető összes lázmérőt, biztos, ami biztos soha nem lehet tudni melyik romlott el, a pontos érték számukra nagyon lényeges. Ha a lázmérő higanyszála eléri a 38 celsiusfokot, már biztosak lehetünk, hogy bekövetkezett a katasztrófa. Az ilyen állapot már teljes csendet igényel, a gyerekeket szigorúan parancsoljuk ki a szobából, sötétítsünk el, nehogy az erős fény esetleg károsítsa a látóidegeket is.

Az ágy mellé készítsük oda a szükséges gyógyító eszközöket, melyek sorrendben a következők:
1. Távirányító. Az elemeket ellenőrizzük, mert nem várhatjuk el egy betegtől, hogy az ágyból kikelve kapcsolgassa a Tv-t!
2. Játékkonzol. Ha esetleg nem talál olyan műsort, ami betegen is élvezhető
3. Telefon. Segélyhívásra is tökéletes, de soha nem tudhatjuk, mikor csörren meg és ha nem vagyunk elég gyorsak, a végén még az ágyból is ki kell kelnie szerelmünknek..
4. Sportújságok. Ha lehet rakjuk sorrendbe, legfelülre téve, amit még nem olvasott el.

Ha mindezt odakészítjük, közben megfőzzük kedvenc ételét, bízhatunk abban, hogy egy- két nap alatt felépül és újra a régi lesz…
A sértődés elkerülése végett azt el kell mondanunk, hogy természetesen nem minden férfira jellemző ez a viselkedés, de valljuk be, elég gyakran találkozhatunk vele. Azonban nem lenne teljes a történet, ha azt nem mondanánk el, hogy hisztivel, vagy anélkül, de szükségünk van rátok!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan alakul ki a középfüllgyulladás?

A légúti fertőzések egyik formája a középfülgyulladás, ami lehet bakteriális, vagy vírusfertőzés okozta gennyes gyulladás. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük