Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan viseljük hosszú hajunkat?

Hogyan viseljük hosszú hajunkat?

Akinek hosszú haja van, hiába dicsérik sokan azt, számos esetben idegesíti és a francba kívánja, hiszen sokáig tart megmosni, kordában tartani, minden reggel formára igazítani.

A hosszú hajúaknak az első fontos tanács: vágassanak maguknak egy olyan alakzatú frizurát, amely akár beszárítás, vagy különösebb herce-hurca nélkül is jól tud kinézni. Ez nagyon fontos, hiszen sokszor van olyan, hogy a munkánk vagy családi elfoglaltságaink miatt nem tudunk fél órát, órát rászánni a megfelelő külső kialakítására, ezzel a hajjal pedig egy fésülés után megjelenhetünk emberek között.

Ha már minden kötél szakad, mert esetleg nem frissen mosott a haj és leengedve kissé már lelapul, nem túl szép, akkor fogjunk egy egyszerű hajgumit és csak lazán, nem precízen gumizzuk fel kontyba a hajunkat a fejünk tetejére. Ne aggódjunk, hogy kócos lesz, vagy nem néz ki jól, az igazgatással sokszor csak ártunk ebben az esetben. Minél lazább, minél hóbortosabb ez a frizura, annál jobb. Ezt díszíthetjük egy gyorsan egy szép hajgumival vagy csattal, de így hagyva is szexi tud lenni. Ezekről az interneten számos képet találhatunk.

Ha nem nagyon szeretnénk kócosnak tűnni, mert ez egy feszesebb, munkásabb napunk, esetleg tárgyalással, akkor fogjunk egy mutatós, esetleg csillogó, de fekete, egyszerűen nagyszerű hajgumit és kössük lófarokba a hajunkat. Ahhoz, hogy ez elegáns, összeszedett hatást keltsen lényeges, hogy minél fentebb kössük ezt a lófarkat, ne pedig a tarkónkra. Ezt is díszíthetjük később csattal vagy valamilyen dekoratív gumival.

Ez a két megoldás minden helyzetben megfelelő lehet, de van még egy tipp, amely a megfelelően megválasztott stílusban lehengerlő és gyors lehet: fonjuk be a hajunkat. Gyorsan meg lehet tanulni és lazán befonva a hosszú haj igen mutatós. Nem túl komoly, de nem is kócos vagy igénytelen hatású, pont jó egy hétköznapra.

Ha egyik megoldást sem találjuk megfelelőnek, akkor nézzünk szét az interneten, számtalan szebbnél szebb hajkölteményt találhatunk, amelyek elkészítése egy kis gyakorlás után lehet nem tart órákig.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A haj

” Ha van valami a világon ami nem tartós, az a tartó hullám” ( Kunze) …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük