Kezdőlap » Sport » Hogyan vesztett népszerűségéből a WRC?

Hogyan vesztett népszerűségéből a WRC?

A WRC, azaz a World Rally Championship, aki nem ismerné, egy olyan autósport, ahol a világ összes autógyártó cége versenyez, hogy ki a legjobb a rally világában. Ez a sport több mint 50 éves múltra tekint vissza, amikor is az autógyártó cégek elkezdtek versenyezni egymással, hogy ki tud jobban terepre sportautót gyártani.
A WRC virágzása az 1980-as évek elejétől kezdődött el, amikor is már nagyon sok autógyártó cég beszállt ebbe a sportba, így egyre népszerűbb lett az emberek körében a rallyra járás. A legnépszerűbb versenyeknek a monacói, a finn, és az ausztrál rally volt mondható, mivel ide valamikor még több tízezer ember is eljárt megnézni egy-egy híres rallyszakaszt. A rally a ’90-as években, és a 2000-res évek elején a Forma1 után a legnépszerűbb autósportnak számított, mivel a Subaru, a Ford, és a Peugeot harcolt hogy ki a legjobb WRC-s.
Olyan neves versenyzők szerepeltek ekkor még a sportban, mint Colin McRae, Petter Solberg, Tommi Makinen és Richard Burns. A WRC a 2000-res évek elején már a világ több mint 18 országában szerepelt, de ekkor a sportban, és az autógyártók között is egy gazdasági válság kezdett kialakulni, így 2009-re nagyon sok autógyártó cég úgy döntött, hogy kiszáll a sportból, mivel már nem érte meg nekik népszerűsíteni a márkáikat. 2005-ben egy új titán lépett a rally világába, ő pedig Sebastian Loeb volt, aki a Citroenjével 2012-ig az összes világbajnokságot megnyerte a rally világában. Sajnos ez az egyeduralom még több autógyártó céget, köztük a híres Subarut is arra késztette, hogy kilépjen ebből a sportból. 2013-ra a WRC-t már csak kevés ember követi, mivel a Citroen és a Ford verseng általában a világbajnoki címekért, mindössze 7-8 versenyen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük