Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan vehetjük észre, hogy le vagyunk lassulva ?

Hogyan vehetjük észre, hogy le vagyunk lassulva ?

Szerintem mindenkinek ismerős az a szituáció, hogy napok óta levert csak felületesen végezzük el a feladatainkat és mindennek ellenére estére hulla fáradtak vagyunk. Felsorolok párat ebből, amire igenis fel kell figyelni, mert lassulunk.
Nagyon stresszesek vagyunk: A mindennapi stressz enyhítésére legjobb a mozgás. Az aktivitás endorfint az ún. boldogság hormont szabadít fel testünkben, ez által biztosítva a jó közérzetet. Ne muszáj kondi bérletért rohanni, egy kis futás, gyorsgyaloglás is megteszi.
A nap végére kimerülünk: Nem csak az intenzív sok mozgásra igaz, hogy kimerültséget okoz, ennek az ellenkezője is pont ugyan így van. Ha csak ülünk egész nap, nem csinálunk semmit, halálra unjuk magunkat az még talán fárasztóbb, mint egy óra mozgás. Ha rendszeresen mozgunk, sokkal energikusabbak leszünk.
Súlyunk szépen lassan gyarapodik: Ugye, ha nincs mozgás, akkor van helyette plusz kiló. Hiába étkezünk megfelelően, ha nem mozgunk. Sajnos a kettő kézen fogva együtt jár. A mozgás nem csak az izomtömeget tartja, hanem serkenti az anyagcserét is, így kevesebb lesz az esélye annak, hogy felhalmozódik bennünk bármi is.
Sűrűbben fáj valamink, mint ahogy kellene: Ha azt vesszük észre, hogy egy kissé megerőltetőbb mozgás után napokig fájnak a tagjaink, egyértelmű, hogy nem vagyunk elég aktívak. A legtöbben úgy gondolják, hogy a gyakori edzés okoz fájdalmakat, ami csak akkor fedi a valóságot, ha túlhajszoljuk magunkat.
Nem megfelelő a testtartásunk: Gyakorta előfordul azon embereknél, akik nem elég aktívak, hogy renyhe a testtartásuk, ez viszont hátfájdalmakat okozhat. Amennyiben küzdünk a jó testtartás kialakításával, ez azt jelenti, hogy az izmaink nem olyan erősek, mint amilyennek lenniük kellene.
Étvágytalanság: Ha rendszeresen mozgunk, legyen az bármi, akkor az étvággyal nem lehet gond. Ám amint lassulunk, az étvágy is elmaradhat. Ha ez megtörténik, akkor viszont a fontos tápanyagokat sem visszük be a szervezetünkbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A sport megváltoztatja az örökítőanyagot

Táplálkozás, sport, kiegyensúlyozottság: az egészséges életmód jótékony hatása számos területen érvényesül. Újdonságnak számít, hogy az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük