Kezdőlap » Mobil és tablet » Hogyan vegyünk használt műszaki cikket karácsonyra?

Hogyan vegyünk használt műszaki cikket karácsonyra?

Karácsonykor nagyon sok emberben felmerül a gondolat, hogy szeretteinek valamilyen jó minőségű műszaki eszközt vásároljon ajándékba. Azonban sok esetben az újonnan kapható készülékek annyira drágák, hogy azt nem engedheti meg magának az ember, így megpróbálkozik azzal, hogy használtan beszerzi ugyanazt, olcsóbban.
Természetesen azonban használtan nem annyira biztos, hogy jó minőségű terméket veszünk, és az sem garantált, hogy megfelelően fog működni. Érdemes néhány dologra figyelni sokkal jobban ha használt műszaki árut szeretnénk venni, és inkább először az ismerősöknél próbálkozni. Hogyha használtan szeretnénk vásárolni bármilyen műszaki készüléket, akkor érdemes megbízható, ismert kereskedésben ezt megtenni, hiszen ha utólag derül ki, hogy lopott a készülék, akkor a szolgáltató letiltása miatt már semmire nem fogjuk tudni használni.
Persze az is lehet, hogy teljesen legális a készülék, csak például beázott, vagy valamilyen más műszaki problémája van. Ezért érdemes először megvizsgálni azt, vannak e sérülések a készüléken, másodsorban pedig azt, hogy nem ázott e be. Utóbbit egy úgynevezett indikátor papír segítségével tehetjük meg, hogyha a papír színe rózsaszín, vagy vörös lesz, akkor biztos hogy érte már víz a készüléket, ami természetesen nem jó jel. Ez a kis papír a készülékekben különböző helyen lehet elhelyezve, iPhone-nál például a SIM kártya bemenetnél, míg más androdios készülékeknél a fülhallgató bemenetnél, vagy az akkumulátor környékén lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sony Xperia SP C5303

Az Xperia SP C5303 a Sony egyik készüléke. Kialakítása alapján érintőképernyős,okostelefonról beszélhetünk. A SIM kártya …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük