Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan védjük meg magunkat és értékeinket

Hogyan védjük meg magunkat és értékeinket

Sajnos a mai világban egyre több a rablás, fosztogatás, betörés, egyéb bűnözés, melynek oka valószínűleg az egyre növekvő munkanélküliség és nehéz gazdasági helyzet. Manapság már senki sincs biztonságban, ezért fontos hogy otthonunkat megfelelő védelemmel lássuk el a hívatlan látogatók ellen. Érdemes biztonsági zárakat felszereltetni főleg a külső ajtókra és rácsot tetetni az ablakokra, kertes házaknál a kaput megfelelő magasságúra tervezni, valamint a kerítést szögesdróttal ellátni. Egy megbízható házőrző kutya is nagyszerű védelmet nyújt a betörők ellen.

Aki anyagilag megengedheti magának, az szereltessen fel kamerákat is a belső helyiségekbe és az udvarra. Ha van fegyvertartási engedélye, akkor érdemes pisztolyt vagy puskát tartani a házban arra az esetre, ha illetéktelen személy behatolna az otthonába, akkor meg tudja magát védeni. Célszerű egy önvédelmi tanfolyamra is beiratkozni, hogy megtanuljon néhány fogást támadás esetére, ami sajnos bármikor előfordulhat. Ha nagyobb érték (pénz, ékszerek, értékpapírok) van a házban, azt célszerű páncélszekrényben tárolni. Ha idegen személy csenget be legyen óvatos, ne engedje be mindjárt a házba, inkább kint beszéljen vele, és ha hivatalos szervként mutatkozik be, akkor kérje el az igazolványát. Sajnos sok trükkös csaló próbál bejutni különböző ürügyekkel idegen házakba és kirabolja a gyanútlan házigazdát ha nem elég óvatos. Ha még is beenged egy ismeretlen személyt, akkor egy pillanatra se hagyja magára, mert kellemetlen meglepetés érheti. Tehát mindenki nagyon vigyázzon testi épségére és értékeire, kétszer is gondolja meg, hogy kinek nyit ajtót.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tudunk biztonságosan csiszolni?

A csiszolás rendkívül fontos részét képezi egy faipari munkafolyamatnak. Az esztétikai megjelenés javítása mellett akár …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük