Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan védjük a gyerekek szemét a napfénytől?

Hogyan védjük a gyerekek szemét a napfénytől?

A felnőtteknek már szinte megszokottá, a mindennapi rutin részévé vált, hogy napos időben megkeresik a napszemüvegüket és azzal indulnak útnak. A gyerekeket erre ösztönözni kell és mindig figyelmeztetni arra, hogy akkor is használják, ha csak rövid időre szeretnének kimenni a szabadba játszani.

A napból érkező káros uv sugárzás komoly károkat tehet a szemünkben, ha nem védjük megfelelően, ezért fontos odafigyelni a napszemüveg kiválasztására. Mielőtt vásárolnánk egy szemüveget mindig tájékozódjunk, hogy megfelelően véd-e a napsugarak ellen. Ne a színe, formája és a divat alapján döntsünk, mert nem biztos, hogy amelyik nekünk tetszik a megfelelő védelmet is nyújtja a sérülékeny szemeink számára. Csak a bevizsgált szemüvegek közül válasszunk és keressük meg számunkra a legmegfelelőbbet. Olyan szemüveget vegyünk gyermekünk számára, amely az egész szemét betakarja és oldalt sem kerülhetnek a napsugarak a szembe. Fontos, hogy a nyári nagy melegben a szemüveg mögött is szellőzzön a gyermek bőre, mert különben nem fogja előszeretettel hordani inkább egy büntetésnek fogja fel, hogy fel kell vennie és harcolni fog elleni, hisz melege lesz benne ezáltal kényelmetlennek fogja érezni.

A vásárlásnál mindig kérdezzük meg, hogy tetszik.e neki hisz ha olyant veszünk , ami nem tetszik neki nem is fogja használni és szeme könnyen sérülhet az erős fényben. Érdemes elmagyarázni az idősebb gyerekeknek, akik már megértik, hogy miért is fontos védeni a szemünket a naptól. Ügyeljünk arra, hogy már a csecsemők szemét is védjük, hiszen lehet már csecsemőknek kifejlesztett napszemüveget is vásárolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük