Kezdőlap » Családi élet » Hogyan védjem gyermekem?

Hogyan védjem gyermekem?

Nehéz manapság óvni, védeni egy kamaszkorú gyermeket. Akkor is, ha teljes a család, de főleg akkor, ha egyedül kell szembe nézni a változásokkal. Születése óta neveli, segíti, szereti és minden tőle telhetőt megtesz, hogy rendkívüli ember legyen belőle. De eljön az idő, amikor nagyon nehéz nyomást gyakorolni érdeklődési körére. Amikor meg kell tanulni el engedni a kezét. A szereteten kívül egy nagyon fontos dolgot kaphat és ez a „bizalom”.

Pontosan tudjuk mikor érett a jutalomra, amit adhatunk és irányíthatjuk, hogy ne éljen vissza érzéseinkkel. Ez, is mint minden más, nevelés kérdése. Elengedjük az első buliba miközben aggódva kérjük, legalább egyszer vegye fel a telefont, hogy halljuk a hangját és megnyugodjunk. Nehéz szívvel becsukjuk az ajtót mögötte, nem tartjuk vissza. Idővel meg kell tanulniuk a hibáikat helyre hozni, nem a szülő feladata. Szigorúságot gyakorolni, amikor szeretettel, sokkal többet ér el az anya vagy apa? A megoldások végtelen halmaza. Ismerik gyermekeiket, tudják, hogy bánjanak vele, mégis tehetetlenek, ha rossz társaságba keveredik. Elég egyetlen barát, aki kizökkenti normális életéből és nincs vissza út. A szeretettől nem kell félni.

Nézzünk szembe pozitívan a kihívásoknak és sokat beszélgessünk velük. Hagyjuk megindokolni mit miért, tesz és fogadjuk el döntéseit. Nevelni úgy is lehet, hogy nem a fizikai megoldást választjuk azonban a szabályokat mégis mi szülők hozzuk. Lehet, eleinte ellenkeznek, bővíteni próbálják a kört. Tágítani a lehetetlenen. De legbelül, ők is tudják, egy családhoz tartozunk és az összetartó erő a szeretet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük