Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan vásároljunk parfümöt?

Hogyan vásároljunk parfümöt?

Minden nő számára ismerős a pillanat, mikor az ember ott áll tanácstalanul több száz üvegcse között, és fogalma sincs, mit és hogyan is kellene választania.
Igen, ez a parfümvásárlás.

A parfümgyártó cégek hatalmas választékkal örvendeztetnek meg és bizonytalanítanak el minket. A rengeteg illat közül kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet, a leginkább hozzánk illőt egyáltalán nem egy könnyű feladat.

Az sem túl kedvező nekünk, hogy a személyiségünk, pillanatnyi érzéseink, hangulatváltozásaink függvényében az ízlésünk is változik. Nem véletlen, hogy előfordulhat, egy-egy évszak leköszöntével már nem érzünk olyan finomnak, helyénvalónak egy-egy illatot.

Ezért aztán itt van néhány hasznos tanács, tudnivaló, mely segíthet a tökéletes parfüm, esetleg parfümök kiválasztásában és megvásárlásában:

Mindenképpen reggel menjünk ezt elintézni, hiszen akkor még nincs tele az orrunk a legkülönfélébb illatokkal. Ráadásul szaglásunk (pont emiatt) ekkor a legélénkebb.

Valljuk be, úgy kezdünk neki a válogatásnak, hogy kinézzük magunknak a szimpatikus üvegeket, azokat, amiknek a formája, díszítése, színe megtetszik. Nyugodtan vágjunk bele így, hiszen a külső mindig utal a belsőre, ráadásul sokszor bízhatunk a megérzéseinkben is ilyen téren. Jó tudni, hogy a rózsaszín üvegcse általában édes illatot rejt, míg a kékben és a zöldben élénk, tavaszias, friss aromájú, a sárgában pedig valami fűszeres illatú keverékeket szagolhatunk.

Találhatunk a polcok mellett ún. teszter papírokat is, legelőször ezekre fújjuk a parfümöket. Ha így is jóillatúnak érezzük, akkor fújhatunk belőle a csuklónkra. Semmiképp se dörzsöljük a befújt felületet rögtön a fújás után sehová, mert azzal összetörjük az illatmolekulákat.
Segítségünkre van a polcok mellett elhelyezett pörkölt kávé, melybe két illattesztelés között beleszagolhatunk, így elűzve az illat maradékát is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Töredező hajvégek: mit tehetünk ellenük?

A legtöbben ismerik a jelenséget: a tönkrement, töredezett hajvégek a haj összképét is rontják. Néhány …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük