Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan varázsoljuk tisztává a fürdőszobát egy-két perc alatt?

Hogyan varázsoljuk tisztává a fürdőszobát egy-két perc alatt?

A fürdőszoba talán a lakás legnehezebben kitakarítható része, hiszen itt nemcsak vízkő, rozsda, de még penészfoltok, és olyan baktériumok is előfordulhatnak, amiket nem is látunk. Azonban van néhány házi praktika, mely az idők során ránk hagyományozódott, és mely még a környezetet sem szennyezi, ahogy a tisztítószerek.
Általában a zuhanyfüggönyt elég gyakran kell tisztítani, mert hamar bepenészedik, azonban egy rendkívül környezetbarát módszer segítségével is tisztává varázsolhatjuk ezt a darabot. Hogyha olyan zuhanyfüggönyt használunk, mely mosógépben mosható, akkor mosópor helyett szódabikarbónát használjunk, hogyha azonban nem mosható, akkor kézzel töröljük át ecetes vízzel. Amennyiben a csapot szeretnénk megtisztítani a rajta megjelenő barna foltoktól, akkor keverjünk el egy deciliter ecetben 3 evőkanálnyi sót, így olyan súrolómasszát kapunk, melytől a csap kerámiaborítása szép tiszta lesz. Ugyancsak a lefolyókat is megtisztíthatjuk szódabikarbónával, ez a szer ugyanis jó a barnás foltok, és a vízkő ellen is. Hogyha pedig magát a lefolyó csövet szeretnénk tisztává, és illatosabbá is varázsolni egyben, akkor öntsünk bele némi szódabikarbónát, majd egy fél pohárnyi ecetet, hagyjuk állni fél óráig, majd az egészen folyassunk át hideg vizet öblítésként. Amennyiben a vízkőtől szeretnénk megszabadulni például csempével bevont felületen, akkor ecetet hígítsunk fel valamennyi vízzel, és azzal töröljük le a területet, hiszen az képes megszüntetni a vízkőlerakódást, és újra tisztává varázsolni a csempét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük