Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan változtassuk meg az életmódját a gyermekünknek?

Hogyan változtassuk meg az életmódját a gyermekünknek?

Az életmódváltás bizony a felnőttek számára is kemény dió lehet. Lemondásokkal, változtatásokkal, olykor megvonásokkal is jár, mely életünk minden területét érinti. A felnőtt figyelembe tudja venni az érveket, okokat, melyek alapján mérlegelhet, viszont a gyermekeknél másképp működik. Hiába is mondanánk nekik, hogy több vitaminra, ásványi anyagra és rostra van szükségük a fejlődéshez, ők ezt még nem képesek felmérni, mint mi. Ugyanakkor aggodalomra semmi ok, hiszen erre is vannak trükkök, melyekkel könnyedén rávezethetjük őket az egészséges életmódra.

A lurkóknak 10-ből 9 esetben van egy példaképük, akire felnéznek. Hűen követik őt, bíznak bennük, amiből előnyt lehet kovácsolni azokban az esetekben, ha gyermekeink nagy dolgok előtt állnak. Érdemes mindenek előtt utána nézni az adott hősnek, hősnőnek, majd leülni a gyermek mellé beszélgetni róla. Némi bevezetés után szóba jöhet az étkezés is, melyben megemlítjük, hogy egészen véletlen a szuperhős is egészséges ételeket fogyaszt, mozog, hogy mindig jó formában lehessen és segíthessen az embereknek. Ez ösztönzően fog hatni a gyermeki agyra és nagyobb eséllyel fogja megenni a brokkolit, a műételek helyett.

Egy közismert trükköt is érdemes bevetni, mellyel nem csak egészséget, de vidám perceket is csempészhetünk a gyermekek napjába. Egészséges hozzávalókkal és egy kis kreativitással olyan ételeket készíthetünk, melyeket garantáltan elfognak fogyasztani. Ebben az esetben is bevethetjük a példaképét és amennyiben sikerrel jártunk, jutalmazzuk meg a csemetét és önmagunkat is. Figyelembe véve ezeket a módszereket, könnyebben és erőltetés nélkül rávezethetjük gyermekeinket az egészségesebb életre, hogy boldog, egészséges felnőttek lehessenek belőlük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

B12-vitamin: segítség az anyagcsere számára

A B12-vitamin (kobalamin) egy koenzim. A vitamin többek között a folsavval együtt a csontvelőben képződő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük