Kezdőlap » túrabakancs » Hogyan válasszunk túrabakancsot ?

Hogyan válasszunk túrabakancsot ?

Manapság a túrázás sem tartozik már az olcsó kikapcsolódáshoz. Régen azt mondták, hogy a séta egészséges, és olcsó. Valóban egészséges a séta, és a túrázás is. De sajnos mára már nem annyira olcsó ez a fajta sport, vagy kikapcsolódás sem. Mivel ha hosszabb túrákra, illetve nehezebb terepre szeretnénk eljutni, oda az igazán megfelelő, és sajnos néha drága túrabakancsra van szükség. Könnyű sétákra persze más kényelmes cipő is megfelel.

A jó túrabakancs titka, hogy jól fekszik a lábon, kellőképp tartja a bokát, nem ázik be, és a nehéz terepen is jól kapaszkodik. A cipőboltok, illetve a sportáruházak széles választékot kínálnak e sport kedvelőinek különböző árban. A túrabakancs vásárlásánál az elsődleges szempont mindig a kényelem, és terhelhetőség legyen szem előtt, illetve, hogy milyen célra veszi az ember. A külcsín csak az utolsó szempont legyen, mert egy rosszul megválasztott túrabakancs okozhat sok kellemetlenséget , és a későbbiekben akár maradandó lábfájdalmakat. Ha valaki tehetősebb érdemes több túrabakancsot vásárolni, hiszen a túrák hossza sem egyforma, és egy könnyebb , pihentetőbb túrára nem érdemes azt a bakancsot vásárolni, ami inkább nagyobb, és komolyabb távra lett gyártva. Először amikor túrabakancsot vásárolunk mindig azt kell eldönteni, hogy milyen célból vesszük. És nem biztos, hogy egy olcsóbb árfekvésű túrabakancs rosszabb is, legfeljebb nem olyan márkás.

De ez szerintem ne legyen befolyásoló tényező, inkább a jól kihasználhatóságra kell törekedni.És a talpkidolgozása is olyan legyen, hogy mindig az akkori célnak legyen megfelelő. Ha igazán jó túrabakancsot szeretnél, érdemes szakáruházban az arra illetékes dolgozó véleményét is kikérni.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük