Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan válasszunk szőnyeget?

Hogyan válasszunk szőnyeget?

Lakásunk, házunk egyik legszebb dekorációs eszköze lehet a szőnyeg, azon túl, hogy praktikus is. Szőnyeg nélkül elképzelhetetlen bármelyik lakás, hisze legalább a fürdőszobában biztosan van belőle néhány. Mivel a szőnyegeket az ember nem 1-2 hónapra vagy évre vásárolja hétköznapi esetben, így elengedhetetlen, hogy az adott padló takaró eszközünk dekoratív, időt álló legyen, így mielőtt rábólintunk egy tetszetős darabra gondoljuk végig, hogy minden igényünket kielégíti-e.

Az első szempont: mekkora legyen a szőnyeg és milyen vastag. Ha a nyíló ajtó alatt is el kell hogy férjen, akkor mindenféleképpen centivel járjuk a boltokat és vizsgáljuk meg a kiszemelt darabot, hogy nem e vastagabb a kelleténél. A másik a méret, sose induljunk úgy vásárolni, hogy nem tudjuk a pontos méreteket és azt, hogy mennyivel lehet kisebb vagy nagyobb a szőnyegünk ha nagyon muszáj.

A második, közel sem lényegtelenebb szempont, hogy milyen legyen a szőnyegünk színe. Illjen a szobához és a berendezési tárgyakhoz is, de praktikusságából ne veszítsen. Hisze akinek van háziállata, pláne macska, az nagyon jól tudja, hogy a szőr milyen látványos tud lenni, illetve a minden gyorsabban koszolódik. Ezzel nem azt akarja az ember mondani, hogy a háziállathoz válasszunk színt, de igenis vegyük figyelembe, hogy melyik szőnyeg lesz az, amin nem látszik a porszívózás után 5 perccel a szőrhalmaz és mosás után se kelljen már újra a mosáson gondolkodni pár óra elteltével.

Aranyszabály, hogy sose válasszunk fehér vagy nagyon világos egyszínű szőnyeget olyan helyre, ahol nagy a forgalom, illetve hogy az előszobába válasszunk sötétebb árnyalatot. Ezt a néhány szabályt betartva biztosan nem fogunk mellé a választáskor.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan változtassuk meg könnyen a szoba színét?

Te is meguntad már a szobát ebben a színben feldobnád valami mással, kicsit újabbra vágysz, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük