Kezdőlap » Növények » Hogyan válasszunk szobanövényeket a lakásba?

Hogyan válasszunk szobanövényeket a lakásba?

Mindannyian szeretnénk szép virágos vagy szép zöld növényekkel díszíteni az otthonunkat. De ez mégis van, hogy nem sikerül, van, hogy a frissen vásárolt vagy ajándékba kapott növényünk hamar felmondja a szolgálatot. Ennek oka a helytelen gondozás vagy a rossz helyválasztás.

Ha megtetszik nekünk egy virág és azt szeretnénk megvásárolni érdemes előtte utána olvasni a növény igényeinek. Hol szeret lenni, mennyi fény kell neki, a hideget vagy a meleget vagy a párás levegőt kedveli-e. Ha ezzel megvagyunk meg kell nézni a lakásunkat, hogy meg vannak-e azok a feltételek, amiket ez a növény igényel, ha igen akkor következik a vásárlás, hiszen ha nem tudjuk biztosítani a számára fontos feltételeket, akkor a növényvásárlás felesleges pénz kidobás lesz. Mivel a növényeink ki fognak pusztulni, mert nem lesznek meg a számára a fejlődéshez az élethez való szükségletek.

Érdemes kezdőként szívósabb növényekkel próbálkozni, hogy azokat életben tudjuk-e tartani, mert sok esetben ezekkel a növényekkel is meggyűlik a gondozó baja, nem hogy egy kényesebb, igényesebb növénnyel.

A vásárlásnál nagyon figyeljünk oda a választott virágra, nincs-e rajta kártevő vagy betegségre utaló jelek, ne legyen nyurga vagy gyengén fejlődő példány, mert akkor rövid életűek lesznek növényeink. Ha sérült a virág, akkor is válasszunk inkább másikat, hiszen a virágok mindig megsínylik a sérüléseket. Ha például azt olvassuk az egyik kiválasztott növényünkről, hogy meleg igényes és ezt a növényt októbertől áprilisig a hidegben-szabadban árulják, akkor semmiképp ne vásároljuk meg, mert valószínű, hogy szegény virág már megfázott, így hamar el fog pusztulni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fűszerek cserépben

Néhány éve, különböző hiper és szupermarketek, vagy csak egyszerű élelmiszerboltok polcain megjelentek a cserépben, otthon, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük