Kezdőlap » Mobil és tablet » Hogyan válasszunk okostelefont?

Hogyan válasszunk okostelefont?

Manapság nagyon nehéz eligazodni az okostelefonok kínálatában. Első nézésre ugyanolyanok, de mégis más az ár vagy a méret. A kínálat változatosságát előnyünkre fordíthatjuk, ha elvárásainkat listába szedjük.

Az első szempont a méret. Nagyon könnyen szűrhetünk, ha tudjunk, mekkora eszközre van szükségünk. A táblagép például lehet, hogy látványos, nagy és menő, de ha csak leugrunk kutyát sétáltatni vagy egy gyors mozizásra hívnak fölösleges teher. Viszont ha fényképekkel, tervrajzokkal dolgozunk kifejezetten hasznos lehet. Ha nem tudunk dönteni, vagy mind a hordozhatóság és a képméret fontos az olyan telefonokban, mint például a Samsung Galaxy Note, könnyen megtalálhatjuk számításaink.

A következő szempont pedig legyen az ár. Ha csak néha-néha kell a telefon elég egy szerényebb is. Viszont nem éri meg spórolni, ha nagyon igénybe fogjuk venni a telefonunkat. Gondoljunk bele, hogy mennyi más eszközt helyettesít.

Végül soroljuk fel, milyen belső tulajdonságok fontosak számunkra. Szeretnék-e rádiózni, játszani vagy csak pár perc internetezést várunk el a telefontól? A különbségek itt nem olyan élesek, mint a méretben és árban. A legtöbb telefonon Android operációs rendszer van, így ha nincs rajta egy program, pótolhatjuk, a telefon alakítható. De ügyeljünk arra, hogy 3G vagy 4G kapcsolódási technológia van-e telepítve és nincsenek-e nagy hiányosságai a többi, árkategóriában egyező mobilhoz képest.

Ha nem sikerült így se eligazodni, ne feledkezzünk meg ismerőseinkről. Ha van fiatalabb ismerősünk, akkor biztos, hogy akár fejből is tud mondani olyan telefont, ami megfelel nekünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Xiaomi Redmi Note

A Xiaomi Redmi Note egy hong-kongi gyártmányú készülék. Kialakítása alapján érintőképernyős,okostelefonról beszélhetünk. A SIM kártya …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük