Kezdőlap » Esküvő » Hogyan válasszunk menyasszonyi ruhát?

Hogyan válasszunk menyasszonyi ruhát?

A ruhaválasztás központi kérdés minden menyasszony számára. Először is azt kell eldönteni, hogy a ruhát választjuk a stílushoz, vagy a stílust ahhoz a ruhához, amihez feltétlenül ragaszkodunk? Például egy barátságos, laza, farmeros-piknikes rendezvényhez igazán nem illik sem a hatalmas, habos ruha, sem a tűsarkú cipő (elsüllyed a gyepben). A stílus és a szabás szempontjából az ár tulajdonképpen másodlagos, mivel gyakorlatilag bármilyen típusú ruhából lehet kapni minden árkategóriában, csak eléggé utána kell járni. A drága ruhák esetében a márkanevet, az extra alapanyagokat és a kézi minőséget fizetjük meg.
A szabásvonal kiválasztásánál legyünk nagyon gondosak, különösen, ha nem kifejezetten karcsú testalkatra kell választani. A vékony nőknek szinte minden ruha jól áll, vastag derékra, nagy mellre, szélesebb karokra azonban gondosan kell kiválasztani az épp megfelelő szabást.
A nagyon jellemző homokóra testalkathoz válasszunk olyan ruhát, ami kiemeli a karcsú derekat, de eltakarja a szélesebb csípőt. Lehet tehát fűzött, viszont lehetőleg kerüljük el a hableány stílust, az inkább a karcsú alakon áll jól.
Széles csípő vagy kisebb-nagyobb pocak esetén válasszunk A vonalú vagy a mell alatt összefogott és onnan bővülő szabást. Ezek esetében a csípő szélessége nem számít, mert azon a részen a ruha anyaga szabadon esik, ráadásul a fűző szorításával sem kell bajlódni. Nagy mellméret esetén ragaszkodjunk a pántos vagy ujjas ruhához, így biztos nem kell tartani attól, hogy lecsúszik. Lehetőleg ne nyakba akasztós pántra szavazzunk, mert nagy mellméret esetén így nagy súlyt kell tartanunk a nyakunkkal egész napon keresztül.
A ruha mintájával és vonalvezetésével ügyesen alakíthatjuk az alakunkat optikailag is. Magas hölgyek számára például inkább előnyös a vízszintes vonalak, rétegek választása, például a derékon lévő színes szalag. Molettebb alakon ugyanakkor ez nem jó ötlet, inkább átlós vagy hosszanti mintázatot válasszunk.
Ruhapróbára pedig soha nem egyedül menjünk, hiszen több szem többet lát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szamburuk útja a házassághoz vezető úton

Az egyik Kenyában élő természeti nép, a szamburuk alig százhúszezren vannak. A nomád, félnomád életvitelű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük