Kezdőlap » Családi élet » Hogyan válasszunk megfelelő partnert?

Hogyan válasszunk megfelelő partnert?

Jó esetben ez a kérdés a húszas éveinkben megoldódik és soha többé nem kell foglalkozni ezzel a témával. De a ma tendenciája arra mutat, hogy a jó eset sajnos csak nagyon keveseknek adatik meg. Életünk minden korszakában előállhat ez a kellemetlenül kellemes és kellemesen kellemetlen állapot, hogy bizony új partner után kell nézni. Azért mondom ezt így hogy kell, mert alapvetően az emberek többségében ott él a társ utáni vágyakozás, egy belső indíttatás, egy „kellés” , mely arra ösztökél minket, hogy társas kapcsolatban éljünk.
3 fontos szempont a párkeresés során:

Nem sietünk. Nem kapkodunk. Nem hajt a tatár. Nem mindenáron. Nem szabad látszania rajtunk, hogy párt keresünk. Az ember hajlamos arra, hogy túlpörögjön. Ne tegyük látványossá sem öltözködésünkkel, sem a sminkünkkel, sem a viselkedésünkkel azt a tényt, hogy partnert keresünk. Maradjunk önmagunk. Azt mutassuk meg kik vagyunk valójában és ne játszunk szerepet. Ne legyünk modorosak. Mindig vonzóbb egy csendes nyugalomban önmagát adó személyiség, mint egy vibráló, nyomuló ember.
Legyünk tisztába saját magunkkal. Legyünk megfontoltak. Tisztázzuk mit is akarunk pontosan. Ha nem ismered önmagad, nem fogod tudni mire van szükséged. Talán ez a legnehezebb pontja a párkeresésnek, de a legfontosabb is. Az ember sokszor tévesen ítéli meg azt, hogy mi az ami tetszik neki, mi az ami kell neki, mi az amivel együtt tudna élni. Első látásra talán vonzó valami. Nem szabad lelkesedésből döntéseket hozni. Nem szabad fejest ugrani az ismeretlenbe, csak mert bevillant valami ami első látásra vonzó. Még a legcéltudatosabb és határozottabb ember sincs tisztába önmagával teljesen. Időt kell adni magunknak arra, hogy amivel találkozunk, közelebbről is megszemlélhessük, hogy valóban tetszik e nekünk. Lassan járj…..
Légy tudatos. Sok ember van, akik várják hogy a sült galamb berepüljön a szájukba. Az évek telnek múlnak, a sült galamb várat magára….Ha eldöntötted, hogy párt keresel, gondold át, mi a számodra legmegfelelőbb, legelfogadhatóbb módja és indulj el azon az úton. Manapság sokan az internetes párkeresés mellett döntenek. Ez esetben tudni érdemes, hogy türelmi játék elé nézel. Meghozhatja az eredményt, de a legtöbb esetben ez sok időt és türelmet vesz igénybe.

Fontos, hogy tégy lépéseket, hogy tudd mit akarsz és tartsd a helyes mértéket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látványos akváriumot viasz-zseléből?

A zselégyertyából nagyon szép, látványos akváriumot készíthetünk. Ehhez a legmegfelelőbb a színtelen zselé, mivel abban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük