Kezdőlap » Sport » Hogyan válasszunk megfelelő kerékpárt?

Hogyan válasszunk megfelelő kerékpárt?

A kerékpározás, a nyár egyik legkedveltebb testmozgása, ami kikapcsolódásnak sem utolsó. Akik sűrűn ülnek biciklin, és hosszú távon használják is, azok tudják, milyen fontos ha megfelelő kétkerekű van alattunk, ami a saját igényeinkre van szabva. Sokféle, bringás van, és ezek közül el kell döntenünk, hogy mi melyik csoportba, tartozunk bele, ezzel sokkalta megkönnyítve saját helyzetünk.

Vannak a hobbi bringásaink, akik heti 1-2 alkalommal ülnek nyeregre, amikor idejük engedi, elmennek egyet a családdal kirándulni, de a hétköznapokban marad az autó. Nekik inkább, az MTB-nek nevezett bicikliket ajánlják, így a kirándulások során, a nehéz terepeken is megfogják állni a helyüket, és oda kényelmesen eltudnak jutni, ahova szeretnének.
Ennek a fajtának az ellentéte, a városi kerékpárosok, akik mindenhova szeretett kétkerekűjükkel jutnak el, a munkától kezdve, az iskoláig. Ide egyértelműen aszfaltra tervezett bringa kell, amiket úgynevezett city bike-nak, városi bicikliknek nevezünk.
Két leginkább kiemelt fajta létezik még, ők pedig a verseny kerékpárosok, és azok, akik fogyókúra, testformálás céljából végzik leginkább a tekerést. Az utóbbit akár fitness teremben is lehet végezni, de a környezet kedvelőinek való a túra kerékpár, és a cross fajtájú bringa ami túrára és városi használatra is alkalmas.
A verseny kerékpárosok közt is megkülönböztetünk leginkább két fajtát. A hegyikerékpárosok csak terepen, földúton, nehéz terep viszonyok közt versenyeznek, Nekik szintén az MTB és a Dirt elnevézű bringa lesz a legmegfelelőbb, a másik pedig az országúti kerékpározás, amire szintén külön van csakis aszfaltra tervezett karcsú kialakítású bicikli, ami hosszútávra a kényelmet és a gyorsaságot szolgálja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük