Kezdőlap » Betegségek » Hogyan válasszunk megfelelő ásványt, ha földjegyben születtünk?

Hogyan válasszunk megfelelő ásványt, ha földjegyben születtünk?

Az idő múlásával és a társadalmi szerkezetek változásával megváltoznak a csillagjegyek rezgései. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az időjárás és a klíma is változásnak indul ez által a környezet is változik, az emberek személyiség jegyei a környezetére adott válasz alapján fejlődnek és alakulnak.
Ezen változásokat figyelembe véve, az ókorban még más ásványokat használtak talizmánként, mint most. Milyen követ érdemes a mai kor emberének magával hordoznia, hogy gyengeségeit elnyomja. A bika jegynek az ókorban kalcedonra volt szüksége ahhoz, hogy gyengeségeit csökkentse. A kalcedon főként betegségek legyőzésében játszik szerepet, mint leukémia, csontvelőbetegség, epekő, vérzékenység. De szerepe van a terhesség és tejképzés elősegítésében is. Valaha a szónoklat kövének is tartották. Hatása érvényesül a depresszió leküzdésében, az akaraterő növelésében, és a rossz álmok elűzésében. Manapság viszont sokkal inkább a rózsakvarc hatásaira van szüksége az erőtől duzzadó bikának. Mely ugyan szintén a betegségek leküzdésében játszik szerepet, de főként a rák leküzdésében, petefészekrák, prosztatarák, leukémia esetén pozitív hatást gyakorol, segít a félelmek, a szorongás, a szexuális gondok, a bizonytalanság leküzdésében. A szűz szülötte az ókorban a lazurkő segítségére számíthatott. A lazurkő leginkább a rák leküzdésében, a sejtosztódásban, a pajzsmirigy gondokban, a csontfájdalmak, az allergia leküzdésében játszik szerepet. Növeli a bátorságot, az önállóságot, a spirituális fogékonyságot.
A belső fegyelem és erő kialakításában is szerepe van. A mai szűznek viszont a citrin sokkal jobb támogató köve. A citrin egy általános erősítő hatással bíró kő, mely segít az immunrendszeri bajok leküzdésében, a gyomor és emésztő problémák megoldásában. Lelki vonatkozásában pedig, főként az öngyilkossági hajlam csökkentésében jelentős, emellett erősíti az önbizalmat, és a kitartást. Mindemellett pedig szerencsehozó talizmán. A bak jegyűeknek az ónix ásvány volt az ókori talizmán köve. Az ónix segít leküzdeni a bőrproblémákat, a gyomorfekélyt, az front érzékenységet, a hallást élesíti és hatással van a szívre és a szívből ki-belépő erekre. Lelkileg a félelem, a hangulatingadozások leküzdésében van szerepe. Növeli a magabiztosságot és a kiegyensúlyozottságot.
Jelenleg a macskaszemnek vagy más néven tigrisszemnek nagyobb hasznát veszi a bak jegy szülötte. A macskaszem főként a megbetegedések ellen hatásos, mind vírusos mind bakteriális fertőzések ellen védelmet nyújt. Szerepe van a májjal kapcsolatos betegségek gyengítésében, illetve a csontok erősítésében. Szerencsekőként is számon tartják, de emellett, főleg a belső harmónia kialakításában nélkülözhetetlen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amit az eboláról tudni érdemes

Ebola. Az utóbbi időben ez a szó tartja rettegésben a világot, pánikot okozva mindenütt, ahol …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük