Kezdőlap » túrabakancs » Hogyan válasszunk ki jó túrabakancsot?

Hogyan válasszunk ki jó túrabakancsot?

Kirándulásra, táborozásra, hosszabb túrákra indulván az ember gyakran megfeledkezik az egyik legfontosabb kellékről, amit szinte mindig meg is bán: a megfelelő méretű és minőségű túrabakancsról.

Így tehát nincs mese, ha nem akarjuk végigkínlódni a megtett utat, muszáj beszereznünk egy jó lábbelit. Igen ám, de hogyan is válasszuk ki a megfelelőt?

Íme, a szempontok, amiket mindenképpen figyelembe kell vennünk a vásárlásnál.

Legyen megfelelő méretű!

Természetesen elengedhetetlen, hogy tökéletesen álljon a lábunkon, ne csúszkáljon benne a lábunk, de ne is nyomja azt, hanem éppen jó legyen.
A legjobb, amit tehetünk, hogy nem reggel, hanem a délutáni órákban megyünk el megvenni a cipőt, addigra ugyanis az egész napos szaladgálástól, gyaloglástól kissé megduzzadnak a lábaink.
A próbához vigyünk magunkkal zoknit, feltétlenül olyat, amilyet túrázáskor is viselni szándékozunk.
A felpróbált cipőben sétáljunk minél többet, esetleg ugráljunk vagy lépcsőzzünk benne, hogy lássuk, minden helyzetben kényelmes-e.

Feleljen meg a célnak!

Rengeteg különböző funkciójú lábbeli közül választhatunk, szép is lenne, ha ugyanolyan bakancsban indulnánk neki a Kékestetőnek és a Mont Blanc-nak.

Fajtái a következők:

– könnyű bakancs
Hosszabb túrákhoz ajánlott, fél-középmagashegyi vidéken még megállja a helyét. Tartós, kényelmes, hajlékony, jól védi a lábunkat.

– túrabakancs
Komolyabb, soknapos túrákhoz ajánlott, durva, hegyvidéki terepre is. Jól tartja a lábat, nagyon tartós, akár több évig is lehet nyúzni, vízálló.

– hegymászó bakancs
Rendkívül ellenálló, szinte elnyűhetetlen. Robosztus, vízhatlan, nagyon jól szigetel. Úgy alakították ki, hogy hágóvasat is tudjunk szerelni. Öt-hat ujjnyival a boka fölött végződik, ez a része elég merev, de, hogy kényelmes maradjon, a talpa ívelt.

Mindezeket a szempontokat vegyük figyelembe, hogy a természetjárás valóban kellemes élmény legyen.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük