Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan válasszunk hétköznapra tányérokat?

Hogyan válasszunk hétköznapra tányérokat?

Látszólag egyszerűnek tűnik a kérdés, ám sokan nem tudják, hogy nagy különbség van a ránézésre egyforma tányérok között.

Mielőtt bármit leveszünk a polcról egy hipermarketben, az alábbiakat vegyük fontolóra:
Az úgynevezett tányérsor lapos, mély, és csemegetányérokból áll, leggyakrabban hat személyes készletek kaphatók, ezek a fent felsorolt tányérokból 6-6 darabot tartalmaznak, tehát összesen 18 db tányért.
Háztartási porcelánárunak hívjuk a vékonyabb anyagból készült, általában dekorált termékeket, amelyek általában csak tányérsorból állnak. Sokféle dekoráció, virág- vagy absztrakt minták, és különböző színek között válogathatunk, aránylag olcsón, akár már 4000 Ft-ért vásárolhatunk egy teljes készletet. Többféle tányér kapható darabra is, így ha például nem szoktunk levest főzni, vagy reggelizni, akkor nem szükséges az ezekhez való mély- illetve csemegetányérokat megvásárolni. A háztartási porcelánok kevésbé tartósak, és pótlásuk sem túl egyszerű, hiszen a gyártók folyamatosan változtatják kínálatukat az aktuális trendeknek megfelelően.
Hotel porcelán termékeknek nevezzük azokat – az általában fehér – tányérokat, amelyek vastagabb, tartósabb anyagból készülnek, így a súlyuk is több, és jobban bírják a nagyobb igénybevételt, mosogatógépben moshatók, könnyen halmozhatók és tárolhatók. Az áruk általában kétszerese a háztartási porcelánoknak, de legalább kétszer annyi ideig használhatók is. Ilyen tányérok általában fehér színben kaphatók, és darabonként vásárolhatók, hogy pótlásuk könnyebb legyen a vendéglátósok részére. A legtöbb gyártó évek óta ugyanazokat a méreteket és formákat gyártja és forgalmazza.

Vásárolhatunk még kerámiából készült tányérokat is. A kerámiát onnan lehet felismerni, hogy egyszínű, általában nem fehér mázas, vastag anyag, tartós, ugyanakkor nehéz. Háztartási célra tökéletesen alkalmasak, ám a rosszabb minőségű kerámiák máza mosogatás során elkophat.
A fentieket figyelembe véve könnyebb lesz saját részünkre, vagy akár ajándékba is szép, és hasznos tányérokat választani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük