Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan válasszunk alapozót?

Hogyan válasszunk alapozót?

Nyakunkon a tél, jönnek a hideg, szeles, hűvös idők. Ilyenkor is figyelni kell arcbőrünk védelmére. A hogy az arckrémet, úgy az alapozót is a bőrtípusnak megfelelően kell kiválasztani. Nagyon keveseknek adatik meg, hogy tökéletes, bőrhibáktól mentes legyen az arcbőre. Az elmúlt évtizedekben megnőtt a kereslet a plasztikai beavatkozások iránt. Sokan ezek által remélik a tökéletességet, pedig egy jól megválasztott alapozóval pillanatok alatt megszépíthetjük arcbőrünket.
Az alapozó hangsúlyozza a bőr színét és anyagát, elfedi a karikákat, valamint hibátlan alapot nyújt a sminkhez. Az alapozó akkor tökéletes, ha szinte észre sem lehet venni.
Mindig tiszta arcfelületre vigyük fel. Ha nedves arcbőrön használjuk könnyebb eldolgozni. Célszerű először a kézfejre nyomni, mert így már érintkezik a kéz meleggel és könnyebb használni. Soha ne használjunk túl sokat, csak mintha egy második bőr lenne. Belülről kifelé haladjunk és kis mennyiségekkel dolgozzunk. Az orral kezdjük, majd a homlokkal és az állal folytatjuk és haladunk az állkapocs felé. Ne feledkezzünk meg a nyakról és a fülről sem. Nedves sminkszivaccsal alaposabb lesz a fedés, és természetesebb a hatás. Végül púderrel fixáljuk.
A megfelelő színű alapozót úgy válasszuk ki, hogy lehető legközelebb kell lennie az eredeti bőrszínhez. Ne legyen se túl sötét, se túl világos, mert természetellenesen fog hatni. Két, közel álló árnyalat közül a világosabbat válasszuk, mert jobban feldobja a fáradt arcot. Új szín választásánál tegyünk egy keveset az áll vonalához, vagy a csukló belső részéhez, és mindig természetes fénynél ellenőrizzük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük