Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajszínt?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajszínt?

A természetes haj idővel kifakulhat, besötétülhet és persze őszülhet is. Ezek testünk olyan folyamatai, melyek nem lassíthatunk le, vagy állíthatunk meg. A hajszínezés és hajfestés technikáit mára szinte már csúcs minőségre fejlesztették, hogy a lehető legkíméletesebben történjen és kevésbé roncsolja a hajat. Könnyedén felfrissíthetjük hajszínünket, tartást, csillogást adhatunk hajunknak, vagy kipróbálhatunk más árnyalatokat is, ha egy kis változatosságra vágyunk. Ehhez viszont érdemes néhány szempontot figyelembe venni, hogy biztosan ne nyúljunk mellé a választott színnel.

A legelső és legfontosabb szempont a bőrünk árnyalata. Ezzel máris kizárhatjuk azt a bakit, hogy természetellenes kontrasztot adjon a hajkoronánk. A világosabb, rózsaszínesebb bőrárnyalatú hölgyeknek értelemszerűen a világosabb hajak dukálnak. A hidegebb, hamvasabb árnyalatok a legelőnyösebbek számukra. A középkategóriába eső hölgyeknek a melegebb árnyalatok állnak jobban, míg a kreolbőrűeknek a sötétebb, meleg árnyalatok.

Döntésünket az is megkönnyítheti, hogy figyelembe vesszük hajunk eredeti színét. Az annál 1-2 árnyalattal sötétebb, vagy világosabb árnyalatok biztosan jól fognak állni nekünk. Végül szemünk színét is adjuk a szempontok listájához. Egy világosabb szemet a karakteresebb színek emelik ki a legjobban, míg a sötét szemeket a finomabb árnyalatok. Ha még mindig nem lennénk biztosan a választásunkban, akkor kérjük ki más véleményét is. Ebben segíthetnek az ismerőseink, fodrászunk, vagy más szakemberek, ha egy szakboltban vásárolunk festéket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük