Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan utazzunk el a gyermekkel?

Hogyan utazzunk el a gyermekkel?

Amikor a család eldönti, hogy nyaralni indul, vagy esetleg el kell utazniuk messzebbre, mint, amit a gyerekek megszoktak, előtte fel kell készülni egy pár akadályra, melyet a hosszú út jelent majd a gyerekek számára. A gyerekekkel való utazás, amúgy sem unalmas, hisz mindig van valamilyen megoldásra váró probléma, mely elég gyakran előfordul.

Érdemes mindenre felkészülni és tudatosan megtervezni a pakolás, az elindulás és az út minden pillanatát, így nem fordulhat elő velünk, hogy bármi is megakadályozza a kellemes időtöltést és minden hirtelen előforduló akadályt könnyebben tudunk majd kezelni.

Először is ha nyaralni indulunk, készítsünk listát mit szeretnénk elvinni, kérdezzük meg a gyereket vagy ha több van akkor a gyerekeket ők milyen játékokat szeretnének hozni, mi az, ami nélkülözhetetlen számukra az út és a nyaralás során. érdemes ezt többször átbeszélni velük, mert általában mindig akkor jut még valami eszükbe amikor már messze vagyunk az otthontól és képesek órákig sírni érte, ezt jobb megelőzni.

Vigyünk magunkkal mindig váltóruhát mert a következő akadály általában, hogy leöntik vagy leeszik a ruhájukat, ezen pedig csak úgy tudunk segíteni, ha átöltöztetjük őket. Jó megoldás ha van nálunk nedves törlőkendő így bármikor megtudják törölni a kezüket vagy szájukat, hiszen az utazás során még unalmukban is folyamatosan rágcsálni fognak valamit, szerezzünk is be többféle nassolni valót számukra. Legyen nálunk üres szatyor is a szemét összegyűjtésére, így egyszerűen kidobhatjuk, ha megállunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük