Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan ünnepelik meg a fiatalok a Szilvesztert?

Hogyan ünnepelik meg a fiatalok a Szilvesztert?

A Szilveszter az év utolsó napja, ekkor búcsúztatjuk el az ó évet és köszöntjük az újévet.
A mai fiatalok általában vagy valamilyen szórakozóhelyen vagy valamilyen házibuliban töltik az év utolsó napját a családjuktól távol. A bulizó fiatalok már-már nem is a szilvesztert ünneplik ezen az este, hanem csak ismét buliznak egy nagyot, esetleg egy nagyobb alkohol szint mutatja csak, hogy Szilveszteri buliban vannak. A szórakozóhelyeken, azért igyekeznek a vendéglátók megtartani az ünnepi hangulatot: szilveszteri díszletekkel, éjféli visszaszámolással és ajándék éjféli pezsgővel.

A házibuliban a fiatalok majd ugyanazt csinálják, mint a szórakozóhelyeken. Táncolnak, buliznak, beszélgetnek, szórakoznak, isznak, de mindezt szűk baráti körben teszik. Az ilyen ünneplésnél vagy a házigazda gondoskodik az ételekről, rágcsálnivalókról és az innivalókról vagy mindenki visz magával valamit. Úgy gondolom ez a második változat a legpraktikusabb, hiszen a házigazdának igen nagy költség lenne a vendégsereget étellel, itallal és alkohollal ellátni és nem is biztos, hogy mindenkinek a kedvében tud járni. Így ha mindenki hoz magával valamit, akkor biztos, hogy lesz mindenkinek kedvére való rágcsálni és innivaló.

Néhány mai fiatal ellentétben áll a bulizós fiatalokkal, ők nem tartják szégyennek az otthon a családdal való Szilveszterezést. Ők, úgy vélik, hogy bulizni bármelyik másik nap elmehetnek, de Szilveszter este csak egy van egy évben és azt szeretnék a családjukkal eltölteni. Attól, hogy ők otthon ünnepelnek, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy ők nem érzik jól magukat és, hogy nem isznak alkoholt ezen az estén.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük