Kezdőlap » Nyaralás » Hogyan tudunk olcsón nyaralni?

Hogyan tudunk olcsón nyaralni?

Nyilván kikapcsolódásra, pihenésre mindenkinek szüksége van, a szürke hétköznapok fáradalmait kipihenni, kicsit feltöltődni. Mindenki mesés vakációról álmodozik, ám a legtöbb esetben közbe szól a pénztárcánk. Pedig egy csodás nyaraláshoz nem kell milliomosnak lenni!
Először is válasszunk célpontot! A külföldi, tengerparti, felkapott helyek valószínűleg elég drágák, egy belföldi, tóparti üdülés is lehet ugyan olyan hangulatos, és még az utazási költségen is faraghatunk egy kicsit.
Az sem mindegy, autóval megyünk, vagy tömegközlekedünk. Kényelmi szempontból mindenképpen az autókázás a nyerő, főleg, ha 4-5 fővel számolunk, ekkor a benzinköltség is gazdaságosabb, nem kell menetrendeket bújni, nem kell a poggyászt cipelni, és az utazóközönséget is magunk válogatjuk. Mindennek ellenére érdemes az utazási irodák ajánlatát, buszok, vonatok menetrendjét átböngészni, ki tudja, mikor akadunk egy kedvezőbb ajánlatra.
Ha nem ragaszkodunk a medencés, szaunás, ötcsillagos szállodához, ehelyett beérjük egy panzióval, apartmannal, vagy esetleg a sátorozás mellett döntünk, jelentősen több maradhat a zsebünkben.
A legtöbb szálláshelyen van lehetőség étkezésre is, ám ezek nyilván felárasak, és nem éppen olcsók, ráadásul a menük is kötöttek. Hogyha egyénileg oldjuk meg az élelmezést, lehetőségünk van a helyi nevezetes ételeket végigkóstolni, kipróbálni a környék hangulatos éttermeit, mégsem vagyunk sem időhöz, sem pénzhez kötve, hiszen minden az éhségünkre, és az étvágyunkra van bízva.
Összességében a legfontosabb a tervezés, és az alapos utánajárás, így megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb lehetőségeket, melyeket pénztárcánkhoz szabhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük