Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan tudunk biztonságosan csiszolni?

Hogyan tudunk biztonságosan csiszolni?

A csiszolás rendkívül fontos részét képezi egy faipari munkafolyamatnak. Az esztétikai megjelenés javítása mellett akár a kisebb méretbeli eltérések kijavítására is tökéletes lehetőséget ad, hiszen egy, a kelleténél kicsit vastagabb anyagot a csiszolás segítségével könnyen a megfelelő méretűre tudunk készíteni. Fontos azonban tisztában lennünk azzal, hogy csiszolás közben számtalan dologra fokozott figyelmet kell fordítanunk, különben nem csak a faanyag nem lesz a megfelelő számunkra, hanem mi magunk is könnyen megsérülhetünk.
A legfontosabb, hogy a megmunkálandó anyag megfelelően rögzítve legyen. Ha enélkül látunk neki a csiszolásnak, könnyen megcsúszhat a kezünk, ami a faanyag károsodásához, sőt, akár balesethez is vezethet. A megfelelő csiszolópapír kiválasztása szintén elengedhetetlen. és azt is tudnunk kell, hogy időközönként cserélnünk is kell. A kopott csiszolópapírral végzett munka semmiképpen nem tesz jót a faanyagnak. Célszerű munka közben egy kisebb fadarabra ráhúzni a csiszolópapírt, így könnyebben tudunk dolgozni vele, mintha pusztán csak a kezünkkel fognánk.
Ha csiszológéppel dolgozunk, természetesen elengedhetetlen, hogy csak akkor helyezzük be a faanyagot, illetve változtassuk a helyzetét, ha előtte meggyőződtünk arról, hogy a gép ki van kapcsolva. Emellett figyeljünk arra, hogy soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a gépet, valamint arra is, hogy ne nyomjuk rá túlságosan erősen a csiszolópapírt a faanyagra, mert a gép könnyen többet csiszolhat le a kívánt mennyiségnél.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk higiénikusan ételeket?

A higiéniára nem csak az otthonunk takarításánál kell figyelnünk, hanem az ételkészítésnél is, vannak itt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük