Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan tisztítsuk a felújítás alatt lévő házat?

Hogyan tisztítsuk a felújítás alatt lévő házat?

A felújítás során rengeteg por, kosz, sitt keletkezik. Ahhoz, hogy a munka zavartalanul folyhasson a műveleti területen, ezt mindenképp érdemes a lehető leghamarabb eltávolítani. Az elbontott téglát, csempét, szőnyeget, stb. mielőbb hordjuk ki az udvarba. Ha csak később rendelünk konténert, akkor ügyeljünk rá, hogy a sitthalom ne legyen balesetveszélyes: ne legyen omladékony, ne álljanak ki belőle szilánkok, rudak. Lehetőleg beton felületre szórjuk az így keletkezett anyagot, mivel a füves vagy földes talajról egyrészt nehéz eltávolítani a sitt minden kis darabját, másrészt a hetek vagy hónapok során leeső eső jelentősebb mennyiségű port is a talajba moshat, ami akár hosszabb időre is kiölheti a növényzetet.

Bizonyos munkálatok során, mint a vakolat leverése vagy vésése, a glettelt fal csiszolása, stb. jelentős mennyiségű por is kerül a levegőbe. Ez könnyebben kezelhető, ha a munkavégzés során nincs huzat a helyszínen. Ha ezt nem tudjuk megoldani, akkor viszont feltétlenül ajánlott a maszk és a védőszemüveg használata, hogy minél kevesebb port lélegezzünk be és a szemünket is védjük az éles szemcséktől. Ugyanez az eljárás igaz a por feltakarítására, mivel ekkor a már leülepedett anyag némileg felkavarodik. Gyűjtsük össze a port seprűvel, és szórjuk zsákokba. Jó erős műanyag zsákot válasszunk, mivel egy 60 literes csomag súlya könnyedén lehet 60-70 kg is, ugyanis a por elég jól tömörödik.

Végezetül mosószeres vízzel súroljuk fel a padlót, először feltétlenül kézzel. Kevés víz is elég, mert célszerű nagyon gyakran cserélni, ugyanis a vízbe került porszemeket nem jó ötlet visszahordani a felmosókendőre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük