Kezdőlap » Karácsony » Hogyan teremtsünk ünnepi hangulatot?

Hogyan teremtsünk ünnepi hangulatot?

A Karácsony az év legnagyobb ünnepe, erre készülünk a legjobban. Az üzletek már novemberben ünneplőbe öltöznek, karácsonyi dalok csendülnek fel mindenfelé és a hangulat óhatatlanul átragad mindenkire. Ez az időszak a szeretetről a családról kell, hogy szóljon, melegsége fel kell olvassza a kinti sötét, rideg világot az emberek szívében. Sajnos manapság már inkább a rohanásból, a feszült ajándékvásárlási tortúráról, a pénzről szól, pedig a készülődést is szórakoztatóvá tehetjük, ha bevonjuk a család apraját-nagyját.
Jó, ha az egész lakás hangulatát ünnepivé varázsoljuk és nem kell, hogy erre vagyonokat költsünk. A fényes csoki- és cukorkapapírokból fűzhetünk girlandokat vagy kivághatunk belőlük csillagokat, hópelyheket. Az ablakokra egyszerű temperával festhetünk havas tájat vidáman játszadozó mesefigurákkal, de felhasználhatjuk a díszítéshez a fel nem használt karácsonyfa díszeket, a sétáink során összeszedett terméseket, tobozokat, bogyókat is. Még különösebb kézügyesség sem kell mindehhez, az internet számtalan sablonnal a segítségünkre van.
A hozzávalók gyűjtögetésére szervezett séták, apróbb kiegészítők vásárlása is lehet közös program, közben még az ajándékkal kapcsolatban is ötleteket gyűjthetünk ha odafigyelünk a többiekre, ezzel elkerülhetjük a mosolyhervasztó ajándékozás kínos pillanatait is.
Nincs tehát más dolgunk, mint összeszedni kicsiket, nagyokat és a családi programot az év utolsó szakaszán úgy tervezni, hogy mindenki a maga módján hozzájárulhasson és így legyen igazán mindannyiunké ez a csodálatos ünnep.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük